enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5968
EURO
34,8683
ALTIN
2.494,71
BIST
9.593,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C

KUTLU DOĞUM KUTLAMALARINDA BELEDİYE VE MÜFTÜLÜK EL ELE. 

KUTLU DOĞUM KUTLAMALARINDA BELEDİYE VE MÜFTÜLÜK EL ELE. 
REKLAM ALANI
08.04.2016
0
A+
A-

   
Adıyaman Belediyesi ve Adıyaman Müftülüğünden ‘Kutlu Doğum’ Ortaklığı

“…İNSANLIĞI YÜCELTMEK İÇİN GELİN BİRLİK OLALIM”

 

Bu yıl gerçekleştirilecek olan ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinliklerinde ortak hareket edecek olan Adıyaman Belediyesi ve Adıyaman Müftülüğü, bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Bu yıl ‘Kutlu Doğum Haftası’ programını Adıyaman’da ortaklaşa düzenleyecek olan Adıyaman Belediyesi ve Adıyaman Müftülüğü, program hakkında bir basın açıklaması düzenledi. Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ile İl Müftüsü M. Ali Öztürkçü’nün katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Pazar günü Samsat ilçesinde bulunan Sahabe Saffan Bin Muattal türbesinde gerçekleştirilecek olan ‘Kutlu Doğum Programı’na tüm Adıyamanlılar davet edildi.

Bu yıl ‘Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet: Gelin Birlik Olalım’ temalı Kutlu Doğum programının ilk günü Sahabe Saffan Bin Muattal türbesinde gerçekleştirilecek olan program hakkında bilgi veren Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, “Her sene olduğu gibi bu senede artan bir şevkle Kutlu Doğum Haftasını en güzel şekilde kutlamaya gayret etmekteyiz. Halkımıza, Müslümanlara Peygamber Efendimiz (SAV)’in sevgisini, ahlakını, sünnetlerini en güzel şekilde anlatmak için Kutlu Doğum Haftasını bir fırsat bilmekteyiz. Çünkü bizleri aratan yüce Allah, bizlerin hayatta nasıl hareket etmemiz gerektiğini de canlı örneği ile canlı kullanma kılavuzu ile Resullah (SAV)’de bizlere göstermiştir. Bizler de ne kadar Peygamber Efendimizin izinden gidersek ne kadar Peygamber Efendimizin sünnetine sarılsak dünyada ve ahirette mutluluğu yakalamış olutuz. İnsanların dünyada mutlu olması için, sağlıklı olması için, aile saadetini yakalaması için mutlaka Resullah’ın sünnetine intiba etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu bağlamda Resullah’ı daha iyi anlatabilmek için, başta Diyanet İşleri Başkanlı ve buradaki temsilcisi olan İl Müftülüğü olarak öbür tarafta yerel yönetimler olarak Adıyaman Belediyesi, sivil toplum örgütleri, valilik hep birlikte Kutlu Doğum Haftasında tanıtım görevini en güzel şekilde yerine getirmeye gayret ediyoruz. Bu senede Pazar günü Sahabe’de gerçekleştirilecek olan etkinlikte hem bir yemek ikramı olacak hem de Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletisi olacak. Yine düzenlenecek olan konferanslarla ve ilahi dinletileriyle Kutlu Doğumu en güzel şekilde tanıtmaya ve kutlamaya gayret göstereceğiz. Bu konuda Müftülüğümüzün önderliğinde, bizlerde yerel yönetimler olarak elimizden gelen katkıyı sağlıyoruz. Ben yapılacak olan bu çalışmada muvaffakiyetler diliyorum” diye konuştu.

İl Müftüsü M. Ali Öztürkçü ise yaptığı konuşmada, “İlimizde Kutlu Doğum programı etkinlikleri başlangıcını Saffan Bin Muattal Hazretlerinin türbesinde yapacağız. Birçok etkinliğimizde olduğu gibi bu etkinliğimizde de bize en büyük destek Adıyaman Belediyemizden geldi. Huzurunuzda Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bazı sivil toplum kuruluşlarından da destek görüyoruz. Pazar günü Sahabede gerçekleştirilecek olan programda Kur’an-ı Kerim ziyafeti olacak, ilahi dinletileri olacak, gül dağıtımı olacak. Bütün halkımızı bu programımıza ve bunun dışında 9 Nisan ile 20 Nisan arasındaki diğer tüm programlarımıza davet ediyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi