enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3697
EURO
35,0071
ALTIN
2.325,73
BIST
9.097,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C

KAHTA GAZETECİLER CEMİYETİ, 3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜ MÜNASEBETİYLE ADIYAMAN HACI SAKİNE ACAR OKULUNU ZİYARET ETTİ.

Kahta Gazeteciler Cemiyeti 3 Aralık Engellerliler Günü münasebetiyle, Adıyaman Hacı Sakine Acar Özel Eğitim İş Uygulama Merkezini (Okulu) ziyaret etti.

Kahta Gazeteciler Cemiyeti’nin,  3 Aralık Engellerliler Günü münasebetiyle, Adıyaman Hacı Sakine Acar Özel Eğitim İş Uygulama Merkezini (Okulu) yaptığı ziyarete, Kahta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal KUTLU, KGC Sosyal İşler Başkanı Bülent BUĞDAY, KGC Genel Sekreteri İbrahim Halil ARMAĞAN katıldı.

Birleşmiş Milletler 1992 yılında aldığı bir kararla, 3 Aralık günü’nü “Uluslararası Engelliler Günü” olarak ilan etti. Bu kararın ardından BM İnsan Hakları Komisyonu 5 Mart 1993 tarihli ve 1993/29 sayılı bildirisi ile üye ülkelerce 3 Aralık gününün “engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması” amacıyla tanınmasını istedi. O günden beri, 3 Aralık “engelliler günü” olarak bilinmektedir.

KGC Sosyal İşler Başkanı Bülent BUĞDAY konuşmasında şunları söyledi;

” Özel eğitim okulundaki özel bireylerimizi ziyaret ederek, onlarla bir iki saatlik ders proğramlarına katıldık. Aynı zamanda yapmış oldukları eserleri ve aktivitelerini görmenin mutluluğunu ve heyacanını yaşadık. Engellilerimizin kapalı birer hazineye sahip olduklarını , bu anlamlı ziyaretlerle toplumumuza bunu anlatmamız gerektiğini ve toplumla beraber ötekileştirmeden, kaynaştırma ve yaşatmak gerektiğine anlam yüklemeliyiz. Bir gün değil her daim beraber hareket etme gerektiğne ve sevinçleri paylaşmaya çalışmalıyız.” Dedi.

Kahta Gazeteciler Cemiyeti Sosyal İşler Başkanlığının organize ettiği programda kısa bir konuşma yapan Başkan Kemal KUTLU şunlara değindi…

” Bilindiği üzere bu hafta 3 Aralık Engelliler günüdür. Bu anlamlı günlerde engelli kardeşlerimizin yanında olmak ve hayata aynı penceden bakmak için , bugün Okul müdürümüz Mustafa ÇAVUŞ ve sınıf öğretmenimiz Mehtap Yaşar sağ olsunlar bizlere bu şansı verdiler. Türkiye nüfusun yüzde 12.29′u yani 8.5 milyon kişi engelli kardeşimiz. Erkeklerde bu oran 11.10, kadınlarda yüzde 13.45. durumundadır.

Olaya dışardan bakmak kolay ama resmin içerisine girdiğinizde daha iyi anlıyorsunuz. Hiç tekerlikli sandalyede oturup koşmayı denedik mi? Gözlerinizi bağlayıp annemizi görmeyi denedik mi? Kollarınızı birbirine bağlayıp birinin yemek yedirmesini, su içirmesini denedik mi? Acaba… Engelli kardeşlerimizi anlamanın en kolay yolu onların yaşantısına ortak olmaktır. ”

Kahta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı’nı ve yönetim kurulunu bu manalı günde gördüğü memnuniyeti dile getiren Hacı Sakine Acar Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi(Okulu) Müdürü Mustafa ÇAVUŞ, yaptığı konuşmada şunları söyledi;

” Hacı Sakine Acar Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi(Okulu) Eskisaray Mahallesi Atatürk Bulvarında bulunan Eski Güzel Sanatlar Lisesinin binasında eğitim öğretim hizmeti vermektedir.

Okulumuz 2013 yılında hizmete başlamış olup öğretilebilir , orta ve ağır düzeyde zihinsel engellilere eğitim öğretim hizmeti vermeye çalışmaktadır. Zeka bölümleri 25-44 (Ağır-Orta) arasında olup bu öğrencilerimizin yaşları, normal olarak 14-24 yaş grubuna dahildirler.

Okulumuzda 1 Müdür,1 Müdür Yardımcısı, 16 kadrolu öğretmen görev yapmaktadır. Okulumuza kayıtlı 71 öğrenciden 43’ü devam etmektedir. Özel eğitim iş Uygulama çalışmaları olarak orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli öğrencilere ağırlıklı olarak davranış ve beceri çalışmaları ile bu çocukların kendine yeterli, toplumsal uyumu gerçekleştirmiş,tuvalet eğitim ve günlük bakım ve becerileri kazandırılmış kısaca kendine yetebilen anne baba veya bir bakıcısını desteğine ihtiyaç duymadan yaşayabilen bireyler olması amaçlanmaktadır.

Okulumuzun Vizyonu; Öğrencilerimizi zihinsel engelli bireylerin ihtiyaçları doğrultusunda, eğitim-öğretim olanakları sağlayarak, toplum içerisine yaşamlarını idame edebilmeleri için ihtiyaçları olan temel yaşam becerilerini yerine getirebilen mutlu, uyumlu ve bağımsız bireyler yetiştirmektir. Bu mana yüklü günde okulumuzu ziyaret edip, çocuklarımızı sevindiren Kahta gazeteciler Cemiyeti yetkililerine çok teşekkür ediyorum. ” Dedi…

Sınıf Öğretmeni Mehtap Yaşar özel çocukların günlük yaşantısı çalışmaları hakkında bilgiler verdikten sonra ziyaret sona erdi…

 

KUTLU HABER

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi