enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5609
EURO
34,7605
ALTIN
2.492,10
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
25°C
Adıyaman
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
27°C

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy “Nemrut Dağına Raylı Sistemi Yapacağız “

27.10.2019
0
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Nemrut Dağı Ören Yerlerini Ziyaret Etti.

Adıyaman’a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u Hava alanında Vali Aykut Pekmez, Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın, Muhammet Fatih Toprak, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, partililer  ve STK temsilcileri karşıladı.Bakan Ersoy ve  beraberindekileri, Kahta Karadut Köyünde Kahta Kaymakamı Saadettin Doğan ve Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı karşıladı.Nemrut Dağı, Arsemia, Kahta Yeni kale, Cendere Köprüsü ve Karakuş Tepesini gezen misafirlere çay ve Meşhur Kahta Narı ikramı sonrası  Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Bakan Ersoy’a içerisinde üç projenin olduğu dosya sunumu yapıldı.Nemrut Dağı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Ersoy, ” Bu bir aydır süren aksamayı kısa vade de telafi edip buraları tekrar turizm kentleri haline getirmemiz gerekiyor. Nemrut’tan başlayacağız, Nemrut aslında bizim turizmdeki yüzlerimizden biri şimdi artık bu seneden itibaren onu ön plana çıkartacağız.Adıyaman’ı turizm açısından eski günlerine dönmesi için gerekli tanıtım çalışmalarına ağırlık vereceklerini belirten Bakan Ersoy, “2023 hedefleri doğrultusunda biliyorsunuz turizmimizi 81 ile yaymak gibi bir çalışmamız var. Bu bağlamda bugün Adıyaman’dayız,  aslında Adıyaman eskiden turizmin en gözde noktalarından biriydi. Özellikle yabancı turistler açısından sonra terör olayları listesindeydi Güney Doğudaki yanlış bir algı oluştu aslında Adıyaman’da terör yoktu ama burada terör varmış gibi bir algı oluştu, şimdi tekrar bu algıyı düzeltip Adıyaman’ı turizm açısından eski günlerine dönmesi için gerekli tanıtım çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Bu bağlamda bugün itibariyle tanıtım filmlerinde özellikle Nemrut Dağı’na yer veriyoruz. Bu tanıtım filmlerini dünyanın televizyon kanallarının  en yoğun izlenen 18 kanalında sonrasında dijital medyanın yoğun olduğu 45 ülkede yoğun bir şekilde bu sene tanıtmaya başlayacağız. Bu anlamda Adıyaman turizm açısından tekrar eski sayılarını yakalayıp geçmesini hedefliyoruz. Tabi biliyorsunuz biz noktasal turizm operasyonları dışında bölgeler oluşturuyoruz. 5’li gruplar halinde çünkü hepsini bir birine bu bağlamda Göbekli Tepe’ye yakın olması da bizim için önemli bu 4’lü, 5’li grup içerisinde Adıyaman’da yer alıyor. Tanıtım kampanyası sırasında turistlerin tekrar yoğun bir şekilde geleceğini düşünüyoruz.”şeklinde konuştu.

Nemrutta Raylı Sistem Projesine  Başlayacağım.

Nemrut Dağı’na teleferik projesi UNESCO tarafından kabul edilmediğini raylı sistem üzerinde durduklarını belirten Bakan Ersoy, konuşmasını şöyle devam etti:

“Teleferik projesi burası UNESCO tarihin mirası listesinde o açıdan UNESCO izin vermedi teleferik projesine biz raylı bir sistem projesi başlatacağım. UNESCO’nun kabul edeceği bir raylı sistem üzerinden çok büyük bir yatırımda değil zaten bunu inşallah projelendirip UNESCO’ya kabul ettirebilirsek onların kabul edeceği bir projeyi hayata geçirmemiz gerekiyor konuyla ilgili çalışma yapacağım.” Dedi.

Bakan Ersoy, Nemrut Dağı ve tarihi alanlarda yaptığı incelemenin ardından Kahta Baraj kenarını da gezen Bakan Ersoy’a Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı bir seccade hediye etti.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi