enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

KIYMAZ, AZERBAYCAN’DA DEPREM BÖLGESİNE YATIRIM İSTEDİ

KIYMAZ, AZERBAYCAN’DA DEPREM BÖLGESİNE YATIRIM İSTEDİ
REKLAM ALANI
18.11.2023
0
A+
A-

 

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Azerbaycan-Türkiye işadamları derneği başkanı Cemal Yangın’ı ziyaret etti.

Kıymaz ziyarette Cemal Yangından çalışmaları hakkında bilgiler aldı ve Azerbaycanlı işadamlarını Adıyaman ve Malatya’ya yatırım yapmaya davet etti.

Kıymaz ziyaret sonrası yapılan basın açıklamasında şunları söyledi ‘ 6 Şubat depreminde Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş  ve Malatya  illeri başta olmak üzere 11 ilimiz yıkım yaşadı.

Azerbaycan’dan deprem bölgesine yardım ve kurtarma çalışmalarının yanı sıra önemli oranda da Gıda ve barınma malzemeleri depremzedelere ulaştırıldı.

Azerbaycanlı bir vatandaş eski bir Lada arabasına yatağını döşeğini koyup gelip bizlerin acılarını imkanları ölçüsündepaylaştı, bizzat gelip deprem bölgesine depremzedelere destek olmaya çalışanlar oldu, Bu zor günümüzde kardeş  Azerbaycan Cumhuriyeti devlet başkanı İlham Aliyev ‘in şahsında, Azerbaycan hükümetine, Azerbaycan halkına duyarlılıkları ve destekleri için teşekkür ediyoruz.

Depremde ağır hasar alan Adıyaman, Hatay, Malatya Kahramanmaraş illerimize derneğiniz yöneticiler ini,Azerbaycanlı iş adamlarını davet ediyorum.

Deprem bölgesinde Gaziantep ve Şanlıurfa’da fıstık üretimi var, Adıyaman’da badem üretimi , nar üretimi, Trabzon hurması üretimi var . Malatya ilimizde kayısı üretiliyor gıda sektöründe özellikle Azerbaycanlı gıda sektöründeki iş adamlarını depremde zarar gören bölgemizde bu ürünleri satın almaya Azerbaycan üzerinden pazarlanmasına katkı sunmaya davet ediyorum.

Ayrıca Adıyaman -Hatay depremden en ağır etkilenen illerimiz, Tabii ki Malatya ve Kahramanmaraş illerimiz de ağır etkilendi. Bu illerimizin organize sanayilerinde yatırım için gelecek Azerbaycanlı İşadamları için yer ve imkânlarkendilerine sunacağız, özellikle Adıyaman büyük bir yıkım yaşadı Adıyaman’a yatırım yapmaya davet ediyorum.

YANGIN : EN KISA ZAMANDA İŞADAMLARIYLA ADIYAMAN VE MALATYA’YA GELECEĞİZ

Azerbaycan Türkiye İşadamları Derneği Başkanı Cemal yangında ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek  şunları söyledi ‘ deprem bölgesine çok hızlı bir şekilde yardım ulaştırmak için seferber olduk . Ben deprem bölgesine geldim Kahramanmaraş ve Hatay illerini gezdim, yardım çalışmalarına bizzat katıldım.

Biz dernek olarak bölgeye önemli katkı sağladık. Zeynel Abidin Kıymaz başkanımın çalışmalarını yakından takip ediyorum, kendilerinin deprem bölgesine yatırım çağrılarını önemsiyoruz bugün ekonomi bakanlığımız da dagörüşmelerim var, iş adamları derneği olarak Adıyaman,Malatya ve Kahramanmaraş’a en kısa sürede gelip bölgede incelemelerde bulunup yatırım için, o bölgenin kalkınması için elimizden gelen imkan ve gayreti göstereceğiz.

Sayın Başkan Zeynel Abidin Kıymaz ve arkadaşlarına Azerbaycan’a hoş geldiniz diyorum, Her zaman sizleri bekleriz, iki devlet bir millet olmanın gereğini bizler her zaman yerine getireceğiz.

Azerbaycan , bölgesinde her alanda yükselen bir ülke. Her alanda bizlerin işbirliğine ihtiyaç var. Azerbaycan Cumhuriyetinin Türkiye’de ve medya aracılığı ile Dünya’da tanıtımına da sizlerin katkısı inkar edilemez. ‘ dedi.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi