enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5555
EURO
34,8878
ALTIN
2.433,84
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C

CUMHURBAŞKANI: CHP ESKİ GENEL BAŞKANI DENİZ BAYKAL İLE GÖRÜŞTÜ

CUMHURBAŞKANI: CHP ESKİ GENEL BAŞKANI  DENİZ BAYKAL İLE GÖRÜŞTÜ
REKLAM ALANI
10.06.2015
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen CHP Antalya Milletvekili ve partinin eski genel başkanı Deniz Baykal, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.Baykal; “Sayın Cumhurbaşkanı’nın her türlü koalisyon modeline açık olduğunu gördüm ” diye konuştu.
Görüşme Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda değil, Erdoğan’ın resmi konut olarak kullandığı Dışişleri Konutu’nda ve Erdoğan’ın talebiyle gerçekleşti. 2 saatten fazla sürdü. Deniz Baykal en yaşlı üye sıfatıyla TBBM’nin açılışında başkanlık görevi yapacak.
“Erdoğan’ın talebiyle gerçekleşti”
Baykal görüşme talebinin Erdoğan’dan geldiğini söyledi ve gerekçesini şu şekilde anlattı;
“Seçimlerin tamamlanmasından sonra yeni TBMM’nin açılışından önce sayın Cumhurbaşkanı’nın bu mecliste geçici başkan olarak görev yapacak bir vekil olarak meclis çalışmalarıyla ilgili bir değerlendirme Yapma talebiyle gerçekleşti. Bu sabah bu şekillendi. Sayın Cumhurbaşkanı’nın gerçekleştirmek istediği ifade edildi. Sayın Cumhurbaşkanı ile önümüzdeki günlerde meclisin gündemi, Türkiye’nin önündeki sorunlar kapsamlı bir şekilde konuşuldu.”
“Neler yapmak gerektiğini de konuştuk”
Baykal, görüşmenin ana konusu olmasa da muhtemel koalisyon ihtimallerinin de ele alındığını söyledi;
“Benim bir koalisyon çalışması yapma durumum yok. Partiler var. Onlar bu konuda çeşitli çalışmalar yapıyorlardır tahmin ederim. Benim bu konuda girişimim olamaz.Elbette neler yapmak lazım konusunda Sayın Cumhurbaşkanı ile karşılıklı değerlendirmeler yaptık. Kemal beyin elbette bilgisi var. Elbette ben böyle bir durumdan haberdar olduğum andan itibaren Kılıçdaroğlu’na bilgi verdim. Buradan da ona bilgi vermeye gidiyorum. 2 saati geçen bir görüşmeydi.Uzun süredir birikmiş sohbet konuları vardı. Bir müzakere yapılmış değil.”
“Tüm olasılıklara açık”
Baykal, Erdoğan’ın koalisyon konusunda partisine iletmek üzere kendisinden bir talebi olup olmadığına ise şu yanıtı verdi;
“Hayır ama Türkiye’de bir an önce bir istikrarın kurulması konusunda düşüncem oldu. Onun da aynı fikirde olduğunu gördüm. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bir an önce hükümetin kurulmasını talep ettiğini ve tüm olasılıklara açık olduğunu gördüm. Genel bir değerlendirme oldu. Projelerden iç dış sorunlara kadar.Koalisyonu kurması gereken siyasi partilerdir. Partiler kurarsa bunun Cumhurbaşkanı tarafından engellenmesi olmaz. Cumhurbaşkanı’nın koalisyon konusunda özel bir çabası olduğunu gördüm.Erken seçim tercih edilen bir çözüm değil. Bu herkes için böyle. Millet iradesini ortaya koydu. Çözüm oluşturma ihtiyacı var. Bu deneniyor. Bu bakımdan erken seçim gündemde değil. Bu konuda çalışmalar yapılıyor.”
Baykal, sorular üzerine muhtemel bir AKP-CHP koalisyonu hakkında konuşmk konusunda da yetkili olmadığını söyledi.
Kaynak: Al Jazeera

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi