enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Hafif Yağmurlu
20°C

Kayıp çocuklar kaçırıldı iddiasına yalanlama

Kayıp çocuklar kaçırıldı iddiasına yalanlama
REKLAM ALANI

Adıyaman Valiliği tarafından bazı basın yayın organlarında kasıtlı olarak manipüle etmek amacıyla 2 çocuğun enkazdan çıkartılarak kaçırıldı iddialarını yalanladı.

Adıyaman Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada belirli basın-yayın organlarınca kasıtlı olarak kamuoyunu manipüle edecek dezenformasyon amaçlı haberler yapıldığını öne sürerek, 2 çocuğun enkazdan çıkartıldıktan sonra kaçırıldı iddialarını yalanladı.
Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında; özellikle belirli basın-yayın organlarınca kasıtlı olarak kamuoyunu manipüle edecek dezenformasyon amaçlı bilgilerle haberler yapıldığı görülmektedir.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın ‘Kayıp çocuklara’ ilişkin defalarca açıklama yapmasına rağmen,  bu basın yayın organlarından biri, “İlimizde iki çocuğun deprem sonrasında enkazdan çıkarıldıkları, beyaz bir otomobil ile götürüldükleri ve çocuklardan bir daha haber alınamadığı”  şeklinde gerçek dışı ve yalan bilgilerden oluşan haberi kamuoyuna servis etmiştir.
Söz konusu haberde yer alan 4 yaşındaki F.A.A. isimli ve 12 yaşındaki H.N.T. isimli çocuklarımızın bulunmasına yönelik çalışmalar, DNA karşılaştırmaları dahil olmak üzere halen devam etmektedir. Ancak emniyet birimlerimizce yapılan araştırmalarda haberde iddia edildiği şekilde çocuklarımızın, enkazdan çıkarıldıktan sonra beyaz bir araçla götürüldüğü yönünde hiçbir bulguya rastlanılmamıştır.
Kayıp çocuklarımızın bulunmasına yönelik çalışmalar ilgili bakanlıklarımız ve kamu kurumlarımız işbirliği içerisinde detaylı bir şekilde yürütülmekte olup, bulunan çocuklarımızla ilgili kamuoyuna da sürekli bilgilendirmeler yapılmaktadır. Bu bilgilendirmelere rağmen kamuoyuna provokasyon maksatlı yanıltıcı ve yalan haber yayanlar hakkında ise suç duyurusunda bulunulmuştur.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi