enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3625
EURO
34,9657
ALTIN
2.326,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C

Kahta’lı Gençler Su Sorununu Protesto Etti

Kahta’lı Gençler Su Sorununu Protesto Etti
REKLAM ALANI
22.08.2014
0
A+
A-
 su protestosu
Kahta’da yaşanan su sıkıntısına dikkat çekmek amacıyla toplanan gençler Yüzüncü Yıl Parkında açtıkları pankartlarla ve yaptıkları basın açıklaması ile Kahta belediyesini protesto ettiler.

 

Kahtalı Gençler açtıkları pankartlarda ”Suyumuza Toprak Karıştı”, ”Topraktan Geldik, Çamurla Gideceğiz”, Su Hayattır Hayatımızı Kirletmeyin” sloganları ile belediyeyi protesto ettiler.

Kahta Gençlik Platformu adına yapılan basın açıklamasında:
Belediyelerin temel görevi halka hizmeti en iyi şekilde götürmektir. Halkın ihtiyaçları göz önünde bulundurularak planlama yapılır. Buna göre hizmet üretirler.

2014 yerel seçimlerinin üzerinde 4.5 ay gibi bir süre geçmesine rağmen belediyenin gözle görülür elle tutulur bir çalışma yapmadığı ve halka hizmet götürmediği görülmüştür. Belediye başkanı sayın  Toprak’ın seçim meydanlarında verdiği sözleri tutması ve projelerini hayata geçirmesi için bu gün burada uyarıda bulunmaya geldik.

Değerli halkımız;

İçtiğimiz musluk sularında hastalık akıyor. Başta çocuklar olmak üzere her gün yüzlerce insan‘’kusma, karın ağrısı, ishal’’gibi vak’alarla devlet hastanesinin acil bölümüne ve sağlık ocaklarına başvurmaktadırlar. Şu ana kadar bunun önlemi alınmamıştır. Belediye başkanı Abdurrahman Toprak yerel bir gazeteye verdiği demeçte ‘’bu hastalıkların musluk sularında olmadığını, sebze ve meyvelerin yıkanmadan tüketildiği için hastalıkların oluştuğu’’söyleyerek adeta halkla dalga geçmiştir.

Halkın sağlığını tehdit eden böyle önemli bir konudaki yaklaşımını protesto ediyoruz. Konuyu saptırmaya yönelik bir söylemdir. Tarihsel hafızamızı yokladığımızda. Napolyon un ‘’halk ekmek bulamıyorsa pasta yesin’’ söylemi ile örtüşmektedir. Yani kirli su içmiyorsa hazır su alsın tabi parası varsa! Ya parası olmayan,i işte o zaman da ne hali varsa görsün gibi bir zihniyet ortaya çıkıyor.

Değerli halkımız;

Yine  bu yaz mevsiminde akşamları bizi rahatsız eden sivrisineklerle mücadelede Belediye yetersiz olduğunu kanıtlamıştır.

Biz Kahtalı gençler olarak Kahta ilgili bütün sorunlara duyarlı olduğumuzu, bu sorunların takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

Bu sorunların çözümü ile ilgili açıklamayı belediyeden bekliyoruz. Dedi.
REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi