enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5244
EURO
34,8507
ALTIN
2.485,62
BIST
9.553,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
25°C
Adıyaman
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
27°C

   Kâhta Siyasetinde Tahammül Sanatı

   Kâhta Siyasetinde Tahammül Sanatı
REKLAM ALANI
22.08.2014
0
A+
A-

                                      DSCF3538

Bu yazımda hem eleştiri hem öz eleştiri hem de biraz tahammül sanatıyla ilgili serzenişte bulunacağım. Bu yazı da kim kendini nerede bulur ne kadar alırsa…

Yaklaşık bir aydır Kâhta Belediyesiyle alakalı lehte ve yahut aleyhte yazılar, resimler, videolar, yorumlar yapılıyor.

Şunu belirtirim ki; bir kurumla alakalı birileri eleştiri yapıyorsa öncelikle eleştiri konusunun doğruluk derecesi incelenir var ise bir eleştiri konusu çıkar yaparsın. Şahsen ben öyle yapıyorum. İnkâr etmek yoluyla hiç bir şeyi saklayamazsınız. Siz bunu görmek istemeyebilirsiniz gözlerinizi de kapatabilirsiniz fakat sizin görmek istemediklerinizi başkaları çıkar çatır çatır yazar. Eğer siz bulunduğunuz konumda hizmet noktasında doğru şeyler yapmak istiyorsanız birileri size doğruları hatırlatabilir buna kızmayacaksınız buna hakkınız yok.

Doğrular size uymayabilir icabında sizi rencide de edebilir, Kabul etmeyebilirsiniz de fakat yapılan düşüncelerin, fikirlerin, görüşlerin ret etmek yerine doğru ve gerçek çıkabilme ihtimalini göz ardı edemezsiniz, küfür edip sövemezsiniz, kavga edemezsiniz buna hiç hakkınız yok.

Farklı fikirlerin çatışması yerine tahammül sanatını hayata geçirip istişare etmek yoluyla başarıya giden yolu daha kolay bulabilirsiniz doğrular hep böyle ilerler.

Şunu da unutmamak lazım Allah C.C derki; kötülük yapmazsanız kötülük bulmazsınız…

En ufak bir eleştiride nefret diline sarılmak suretiyle birbirinizin değerlerine küfür etmek hiç doğru ve iyi bir ağız değil. Toplumda nefret duygularını aşılamak hepimize zarar verir. Belki bizler günümüzde bunu yaşıyoruz ama bunu çocuklarımıza da yaşatmak zorunda değiliz.

Ne olduğuna kim olduğuna bakmadan kilosunun ağırlığını bilmeden kendinden fersah fersah mesafede uzak bir güce sarılmak kimseye bir şey kazandırmaz. Sosyal medya üzerinden klavye erkekliği yapmak dürüst bir karakter yapısı değil. Kızacağınıza size kızma noktasına gidip çözüm üretiniz doğrusu budur.

Mensubu olduğum Kâhta Gazeteciler Cemiyeti ve birçok gönül dostumun böyle düşündüğünü biliyorum. Ve herkesin birbirinin fikrine, düşüncesine tahammül etmesi ve sevgi ile düşünmesini arzuluyorum.

SEVGİ GÖNÜLDEN GÖNÜLE YANSIYAN BİR AYNADIR, NEFRET İSE GÖZLERE ÇEKİLMİŞ KAP KARA BİR PERDEDİR.

Selam ve dua ile…

 

Kemal Kutlu

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi