enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5176
EURO
34,7276
ALTIN
2.489,33
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
27°C
Adıyaman
27°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Açık
26°C
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C

Kahta’da 63 Yaş 63 Yetim Projesi

Kahta’da 63 Yaş 63 Yetim Projesi
REKLAM ALANI
28.11.2018
0
A+
A-

Kahta Anadolu İmam Hatip Lisesinde bir araya gelen dört öğrenci hayata geçirdikleri ‘’63 yaş 63 yetim’’ projesi ile 63 yetim öğrenciyi giydirdi.

Kahta Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencilerinden Muhammed Gültekin, Yunus Kütük, Muhammed Şamil Arı ve Muhammed Kayabaş Din Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından Deniz Feneri ile ortaklaşa düzenlenen ‘’ İmam Hatipler İyilikte Yarışıyor’’ projesi kapsamında ‘’63 yaş 63 yetim’’ projesini hayata geçirdiler.
Kahta merkezde yedim olan 36 öğrenciyi tespit eden öğrenciler onların kışlık giysi ve ayakkabı ihtiyacını karşılamak için resmi kurumları, Stk ve yardımsever esnafın kapısını çaldılar. Kısa sürede 63 yetimin ihtiyaçlarını karşılayan gönüllü gençler kış mevsiminde yetimlerin üşümemesi için onların bedenlerine uygun giyecekleri alarak hediye ettiler.
Projeyi arkadaşları ile hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Muhammed Gültekin, projenin adını Hz. Peygamber efendimizin yetim olarak yaşadığı 63 yaşından esinlenerek aldıklarını, her yetimi sevindirmenin Peygamber efendimizi ve Allah’ı da sevindirmek olduğunu söyleyerek projenin hayata geçirilmesinde destek olan herkese teşekkür etti.
Hediye giysi ve ayakkabı alan Ahmet Fırat isimi öğrenci ise arkadaşlarının kendilerini düşünmeleri, kendileri için çaba göstermeleri ve kış aylarında üşümemelerini sağlamak için hediye ettikleri bu giysi ve ayakkabının kendileri için manevi değerin büyük olduğunu, ve kardeşliği daha çok pekiştirdiklerini söyledi.
Okul Müdür Yardımcısı Mustafa Arı ise dört öğrencinin hayata geçirdikleri bu projenin çok önemli olduğunu, bunun tam bir İmam Hatip ruhu olduğunu kaydetti.
REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi