enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C

Kahta kendini nasıl yönetecek?

Kahta kendini nasıl yönetecek?
REKLAM ALANI
26.10.2018
0
A+
A-

Son günlerde özellikle doların ani yükselişi ve tüketicilerin davranışına etkileri ve sonrasında Kahta’mızın ticari hayatına tesirleri gündemimizi şekillendirmekte. Bu şartlarda en büyük sorunu ekonomik açıdan gelecek kaygısı teşkil etmektedir. Kahta’da ekonomik büyüme olmamakta, istihdam kapıları açılmamakta. Bu büyük resmin kıyısında Kahta yerel seçimleri de durmakta.

Karamsarlığa düşmemek dileğiyle Kahta yerel siyasetinin halkın sorunlarını çözme kabiliyetine şüpheyle yaklaştığımı söyleyebilirim. Sebebini söylemek gerekirse adayların ve partilerin Kahta için pek somut plan ve projelerinin gözük-memesidir. İnşallah sürpriz olarak vizyonlarını açıklarlar ve beni mahcup ederler. Fakat şu an henüz bir vizyon göremiyorum.

Malumunuzdur Kahta Ak Parti iktidara geldiği tarihten itibaren, son genel seçimlerde oran biraz düşse de en yüksek seviyede destek verdi.

Akıllardaki soru Kahta yerel seçimlerde ne yapar?

Naçizane fikrim şudur; seçmenin yerel seçimlerdeki tercihi genel seçimlerdeki tercihine göre farklı olarak partinin adayına göre değişir. Seçmen ne kadar partisine bağlı ise de başarılı olacaklarına inandıkları adaya destek vereceklerini düşünüyorum.

Şu an Kahta’da adaylığı kesin olan tek aday önceki Kahta Belediye Başkanı İbrahi̇m Yusuf Turanlı. Sn. Turanlı aylar öncesinden Saadet Partisinin adayı olduğunu kamuoyuna duyurdu. Ak Parti için çok sayıda aday adayının adı geçiyor. Fakat son ana kadar belli bir isim söylemek zordur, o yüzden kimsenin adını zikretmemekteyim.

Kahtalı bir seçmen olarak nasıl bir belediye başkanı ve belediye meclisi istiyorum?

Her şeyden önemlisi Kahta belediye başkanına aday olacak kişinin öncelikle kendi işinde başarılı olmuş ve toplumda kendini işiyle kabul ettirmiş olması gerekir. Kendini yönetemeyen bir kişi belediyeyi yönetmeye talip olmamalı.

Önceki yazılarımda da değinmiştim ki bir belediye başkanından ziyade belediyeyi yönetecek belediye meclis üyelerinin listesi çok daha önemli. Yıllardır Kahta’nın problemi bana göre budur. Eğer başkanın ekibi sağlam ve başarılı olursa başkan şehre bir şeyler verebilir. Fakat şu an konuşulan sadece Başkan adaylarının kimler olacağı, inşallah sonraki yazımda belediye meclis adayları hakkında da bilgi sahibi oluruz…

Kemal KUTLU

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi