enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C

ADIYAMAN’DA TARIM VE GIDA FUARI AÇILDI

ADIYAMAN’DA TARIM VE GIDA FUARI AÇILDI
REKLAM ALANI
06.05.2016
0
A+
A-

Tarım sektöründe yaşanan yeniliklerin görülmesi ve çiftçilere yeni ufuklar kazandırılması amacıyla Medya Trend Organizasyonunda Adıyaman’da bu yıl ilk kez düzenlenen Tarım ve Gıda Fuarı görkemli bir törenle açıldı.

 Fuarda başta traktör markaları olmak üzere onlarca tarım aleti ve makinesinin yanı sıra, gıda ve tarım ürünleri stantlarda yerini aldı.


 

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına ait Fuar Merkezinde gerçekleştirilen Fuarın açılışına Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, kamu, sivil toplum ve tarım sektörü temsilcileri ile çok sayıda çiftçi katıldı.  

 

Fuarın açılışında konuşan Medya Trend Fuarcılık ve Organizasyon Genel Koordinatörü Mustafa Gül, Adıyaman’da firma olarak ikinci fuarı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Adıyaman’da daha önce ilk resmi İnşaat Mobilya Fuarını gerçekleştirdik. Bu kez de Adıyaman’da yapılacak olan ikinci, gıda tarım sektöründe yapılacak olan ilk resmi fuarı açmanın gururunu yaşıyoruz.

 

Daha sonra konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, “Adıyaman’ın kalkınmasının tarım ve tarıma dayalı sanayi olacağını herkes ifade ediyor. Adıyaman’da 2 milyon 400 bin dekar toplam tarım alanına sahibiz. Bu alanımızın şuan yüzde 17’si sulanabilmekte iken, yapımı devam eden barajlarımızla birlikte 2023’te sulanabilir alanımız yüzde 80’e çıkacaktır. Toplam 400 bin dekar meyve bahçesinin 254 bin dekarı, 106 bin dekarı bağ, 35 bin dekarıyla Adıyaman bugün badem alanında Türkiye’de birinci sırada yer almaktadır” dedi.

 

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu ise, Adıyaman’da bu fuarı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Bu gün Tarım Fuarının ilk resmi fuarını gerçekleştiriyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda sadece mobilya, tarım fuarlarıyla değil, Ortadoğu’ya ithal edilecek fuarlar düzenlemek için girişimde bulunacağız. Kentlerin gelişmesi, ülkelerin kalkınması, refah seviyesinin yükselmesi, işsizliğin yok edilmesinin tek yolu üretimden geçmektedir” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise konuşmasında, Medya Trend Fuar ve Organizasyon yetkililerini kutlayarak, “Buraya diğer illerden gelerek stant kuran işletmelerin hepsi bizim birer gönüllü elçimiz olacak. Adıyaman’da fuar organizasyonları her gün biraz daha ileriye gidiyor. Medya Trend Fuar ve Organizasyon her gecen gün daha da kendini geliştiriyor” dedi.

 

Çiftçilerin tarım sektöründe yaşanan yenilikleri görmesi açısından bu tür fuarların büyük önem teşkil ettiğini belirten Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise, “Burada asıl amaç, çiftçilerimizi teknolojiyle buluşturmak. Memleketimiz bir taraftan tarım potansiyelimizle birlikte 77 milyon vatandaşımızı doyuruyor, 2,5 milyon Suriyeli mültecilerimiz var onları besliyoruz, aynı zamanda da yılda 35 milyon civarında turistin gıda ihtiyacını geliştiriyoruz. Türkiye büyüyor, Türkiye gelişiyor, nüfusu artıyor. Artan ihtiyaçları karşılamak için verimliliğin yani üretimin artması gerekiyor. Bu tür fuarlar üretime önemli katkılar sağlayacaktır. İnşallah bundan sonra yapacağımız organizasyonlar çok daha güzel olacak” şeklinde konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından Vali Mahmut Demirtaş ve beraberindeki heyet, fuarın açılışını yaparak fuar alanında sergilenen tarım makine ve aletleri ile tarım ürünlerini inceleyerek, firma yetkililerinden bilgi aldı.  

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi