enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6910
EURO
34,9201
ALTIN
2.505,20
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C

1.ADIYAMAN ENGELLİ GİRİŞİMCİLİĞİ ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ.

1.ADIYAMAN ENGELLİ GİRİŞİMCİLİĞİ ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ.
REKLAM ALANI
06.05.2016
0
A+
A-



Adıyaman Üniversitesi, Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Adıyaman Genç Kuşak Girişimci Kadınlar ve İstihdam Derneği (AKİD)’nin organizatörlüğünde ve Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği, Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) ve Kahta Gazeteciler Cemiyeti’nin işbirliğinde Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans salonunda 1. Adıyaman Engelli Girişimciliği Çalıştayı düzenlendi.

Açılış konuşmasını yapan çalıştay yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Suat AŞKIN çalıştayla ilgili şu bilgileri verdi:

“Değerli Misafirler, Üniversite Mensupları ve Basın Kuruluşları!

Adıyaman Üniversitesi’nin kurumsal koordinatörü olduğu “Integration of People with Disabilities through Learning (Engeli Olan Bireylerin Eğitim Yoluyla Topluma Kazandırılması)” konulu Avrupa Birliği ERASMUS PLUS KA-2 STRATEJİK ORTAKLIK PROJESİ kapsamında proje paydaşları tarafından 7 dilde yürütülen projenin üçüncü çıktısı olan “ENGELLİ GİRİŞİMCİLİĞİ MODÜLÜ” çerçevesinde proje paydaşları olan Türkiye, İspanya, İtalya, Malta, Yunanistan, Letonya ve Polonya’da eş zamanlı olarak düzenlenen “ENGELLİ GİRİŞİMCİLİĞİ ÇALIŞTAYI’na hoş geldiniz.

Bu bağlamda “ENGELLİ GİRİŞİMCİLİĞİ ÇALIŞTAYI” kamu, özel sektör ve STK’lardan davet edilen uzman, mühendis ve öğretim elemanlarının sunumlarıyla gerçekleştirilecek olup, engelli bireylerin kendi işlerini kurabilmeleri, istihdam fırsatlarının artırılması, iş hayatına entegrasyonlarının sağlanabilmesi ve bu konuda toplumsal farkındalığın artırılabilmesi için farklı iş modelleri, projeleri ve hibe destekleri üzerinde durularak bu konuda Politik, Ekonomik, Sosyal ve Teknolojik olmak üzere PEST yaklaşımı çerçevesinde sunumlar ve değerlendirmeler yapılacaktır.
Programa katkı sunan herkese teşekkür ederim. Özellikle etkinliğimizin perde arkasında bulunan fakat çalıştaya maddi ve manevi olarak destek veren ES-DENT ve YİĞİT NAKLİYAT şirketlerine şükranlarımı arz ederim. Çalıştayın herkes için başarılı geçmesini ve herkese faydalı olmasını temenni ederim. “ENGELLİ GİRİŞİMCİLİĞİ ÇALIŞTAYI” kamu, özel sektör ve STK’lardan davet edilen uzman, mühendis ve öğretim elemanlarının sunumlarıyla gerçekleştirilecek olup, engelli bireylerin kendi işlerini kurabilmeleri, istihdam fırsatlarının artırılması, iş hayatına entegrasyonlarının sağlanabilmesi ve bu konuda toplumsal farkındalığın artırılabilmesi için farklı iş modelleri, projeleri ve hibe destekleri üzerinde durularak bu konuda (PEST) yaklaşımı çerçevesinde sunumlar ve değerlendirmeler yapılacaktır. Çalıştayın herkes için başarılı geçmesini ve herkese faydalı olmasını dilerim”

Çalıştayda etkinlik ortakları Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Müdürü Seyit Ahmet BAĞCI, Adıyaman Genç Kuşak Girişimci Kadınlar ve İstihdam Derneği (AKİD) Başkanı Birsen GÜNAY, ve Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Adıyaman Temsilcisi, Kâhta Gazeteciler Cemiyeti Sosyal İşler Başkanı Bülent BUĞDAY ve Vali Yardımcısı Levent ÖZTİL açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Programa Adıyaman Valisi Eşi Beyhan DEMİRTAŞ, Adıyaman AK Parti İl Başkanı Abdurahman DİMEZ, KOSGEB İl Müdürü M. Şükrü MISIR, Adıyaman Yurtkur İl Müdürü Sami KÖROĞLU, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Adıyaman İl Müdürü Hacı DAŞTAN, Adıyaman Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan ÇOBAN, Adıyaman İKA koordinatörü Onur YILDIZ, İşkur Eğitim Şube Müdürü İrfan TURAN, Malazgirt Özel Eğitim Okulu Müdürü Mehmet Sadık TOSUN, Pozitif Gelişim ve Girişim Derneği Başkanı Bilal Zemin, Adıyaman Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ragıp Aras, Yiğit Nakliyat Genel Müdürü Sabri Yiğit, Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Merkezi Müdürü Fikret Keleş, Zihinsel Engelli Aileleri Başkanı Zeynal Alagöz, Adıyaman 80. Yıl Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi Sosyal Hizmet Uzmanı Abdullah GÖKSU, Adıyaman Görme Engelli Spor Kulübü Başkanı Mehmet Ağır, Kahta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal KUTLU, Kahta Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Halil ARMAĞAN, Hayat Derneği Başkanı Yusuf BABUL, Gazi İmam Hatip Ortaokulu İşitme Engelliler Özel Eğitim Sınıfı Özel Eğitim Öğretmeni Ersin KÖSEOĞLU’nun , yanı sıra birçok STK ve kamu kurumu temsilcileri iştirak ettiler.

İşaret Dili Tercümaları Yasemin Tatlıpınar ÇALĞAN ve Meltem KAHRAMAN’ın tercümanlığında gün boyu süren çalıştay dört oturum ile gerçekleştirilmiş olup, Engelli Girişimciliğinin Politik Boyutu oturum başkanlığını Yrd. Doç. Dr. Abuzer ULUDAĞ, Engelli Girişimciliğinin Ekonomik Boyutu oturum başkanlığını Doç. Dr. Yusuf Ekrem AKBAŞ, Engelli Girişimciliğinin Sosyal Boyutu oturum başkanlığını Doç. Dr. Özge ÖZGÜR BAYIR ve Engelli Girişimciliğinin Teknolojik Boyutu oturum başkanlığını Doç. Dr. Bayram ERZURUMLUOĞLU yaptı.

Çalıştayın Politik, Ekonomik, Sosyal ve Teknolojik oturumlarının her birinde 5’er adet sunum olmak üzere toplamda 20 adet sunum gerçekleştirilerek Adıyaman ilinde engelli bireylerin topluma kazandırılması ve istihdamına yönelik altyapı oluşturma adına PEST analizi yapıldı. Çalıştay çıktılarının kitaplaştırılması planlanmaktadır.  

KUTLU HABER  

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi