enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5609
EURO
34,7605
ALTIN
2.492,10
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
25°C
Adıyaman
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
27°C

KAHTA KAYMAKAMI KAYA ” BİRLİK VE BERABERLİMİZİN BOZULMASINA MÜSAADE ETMEM”

KAHTA KAYMAKAMI KAYA ” BİRLİK VE BERABERLİMİZİN BOZULMASINA MÜSAADE ETMEM”
REKLAM ALANI
06.12.2016
0
A+
A-

 

Kâhta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, ” Birlik ve beraberliğimizin bozulmasına müsaade etmem “dedi.

Kâhta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, beraberinde İlçe Emniyet Müdürü Durmuş Ali Özkan, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Hüseyin Serdar Kayacan ve Yazı İşleri Müdürü Sırrı İnan ile birlikte  Kâhta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
Ziyarette olan duydukları üzüntüye dile getiren kaymakam Kaya ” tüm kurumlarımızla beraber belediye teşkilatımızın yanında olduğunu  ifade ettiği konuşmasında şunları söyledi;

“Bildiğiniz gibi ilçemizde belediye başkanımızın kardeşi ve aynı zaman okul müdürümüz olan Mehmet Toprak ile ilgili bir yaralama olayı oldu. Olay bizleri derinden üzdü. Kim olursa olsun, sebebi de ne olursa olsun hiçbir şekilde insanların biri birine karşı bu tarz hareket ve fiil içerisine girmesini tasvip edemeyiz. Olayın münferit bir olay olmasının ötesinde aynı zamanda belediye başkanımızın kardeşine yönelikte böyle bir olayın olması bunun içerisinde farklı bir takım sebeplerin olabileceğini de gösterdi ve ortaya çıkardı. Olayın failleri kısa zamanda yakalanarak adli mercilere tevdi edildi. Olayla ilgili 6 kişi çıkardıkları adli makamlarca tutuklandı.
İlçemizin hem güzel bir şekilde gelişmesini sağlamak, çarpık yapılaşmayı engellemek ve ilçemizin bir şehir atmosferi içerisinde gelişmesine katkı sağlamak noktasında imar kanunu çerçevesinde yasaların vermiş olduğu yetkilere dayanarak belediyemizin belirli sorumlulukları var. Buna her kesin uyması lazım, her kesin kararlara saygılı olması lazım. Kanunlar karşısında her kes eşittir.
Belediyemiz gerek imar çalışmaları olsun, gerek çevre çalışmaları olsun gerek alt yapı hizmetleri olsun tarafsız ve eşit bir şekilde hizmetlerini sürdürmekte. Geçmiş yıllara yönelik eksik, belki unutulan, belki maddi imkânsızlıklar dolayı yapılamayan hizmetlerin belediye başkanımızın burada eksiksiz bir şekilde yerine getirmeye çalıştığını çalıştığım süre zarfında müşahede ettim.
Menfur hadisenin ardından, kaçak yapılaşmaya yönelik belediyemiz gerekli cezayı kanunlar çerçevesinde uygulamıştır. Bundan sonrada kaçak yapılaşmalara karşı kanunlar çerçevesinde yapılması gereken yapılacaktır. Belediyemiz bunu yapmak zorundadır. Yapmadığı takdirde yasaları uygulamamış olur. Bizim en önemli görevimiz ise yasaları uygulamaktır.
Dolayısıyla biz kaymakamlık olarak, tüm kurumlarımızla beraber belediye teşkilatımızın yanındayız. Aynı zamanda belediyemizin bütün kararları benim onayıma geliyor. Bugüne kadar tüm kararların oy birliği ile alındığını hep müşahede ettim. Buda bizleri mutlu ediyor. Bundan sonrada belediyemizin çalışmaları devam edecektir. Hiç kimseye, hiçbir gruba ve hiçbir şahsa ayrıcalık tanınmayacaktır.
Olayın akabinde bizler burada ilçe Emniyet Müdürlüğümüz ve İlçe Jandarma Komutanlığımız ile birlikte erken çalışmalarımızı hemen başlattık.
Başta Sayın Valimiz Abdullah Erin olmak üzere olay gerçekleştikten itibaren kolluk birimlerimizin en üst yetkilileri İl Emniyet Müdürümüz, İl Jandarma Alay Komutanız ilçemize geldiler. Olaya müdahalede bulundular ve devletin her türlü fiziki her türlü devlet imkânı kullanılarak 24 saat geçmeden olayın failleri, olayda kullandıkları silahlar ve araçla birlikte en kısa sürede yakalanmışlardır.
Tabi bu olaydan Belediye Başkan Yardımcımız Halil Geyik’e yönelik aynı şahıslar tarafında yapıldığı düşündüğümüz bir olay oldu. Bunların kafalarında haksız bir şekilde kendilerine kanunlar çerçevesinde yapılan haklı bir uygulamayı yanlış göstermek, kamuoyunu yanlış bir şekilde yönlendirmek için bu tarz hareketlere girdiklerini düşünüyorum.
Tabi bu tip olaylar bizleri üzmekle beraber, aynı zamanda bize aksine bir birliktelik beraberlik ruhunu aşılamakta. Aynı zamanda kendimizi sorgulayarak daha fazlasını, daha iyisini yaparak bu düşüncede olan insanlara karşı bir cevap verme hissiyatı verme durumunu oluşturmakta. Bu tip olaylar kesinlikle bizleri durdurmaz aksine daha çok çalışmaya sevk eder, daha çok motivasyonumuzu artırır.
Sayın Valimiz Abdullah Erin başta olmak üzere Sayın Vekillerimiz, Belediye Başkanımız ve tüm kurulmamızla birlik beraberlik içerisinde Kâhta halkına daha güzel hizmet etme çabası içerisindeyiz. Belediye kurumumuza yönelik gerçekleşen iki olayda kabul edilir değil. Neticede ortada belediye başkanımızın kardeşine yönelik silahlı bir saldırı söz konusu. Yine saldırıya uğrayan Halil Geyik belediye başkanımızın 20 yıldır birlikte yol yürüdüğü insan. Bunlar kolay şeyler değil. Böyle bir şeyin kendimize yapıldığını düşündüğümüzde Sayın Başkanın şu anda içerisinde bulunduğu ruh halini herhalde anlarız. Bizlerde belki yanlış anlaşılmalara sebep olacak söylemlerde bulunabiliriz. Belediye başkanımız halkın seçtiği belediye başkanıdır. Bizlerde sonuna kadar arkasındayız. Hem ilçe kaymakamı olarak hem de bir kardeşi olarak. Olayla ilgili yapılan basın açıklaması sırasında yanlış anlaşıldığını düşündüğümüz konun da açıklığa getirilmesini ben şahsen burada ifade etmek istiyorum.
Sayın başkanımızdan özür dileyerek, kendisinin partisine, vatanına, milletine bağlı olan ve manevi değerlere bağlı bir insan olduğunu çok iyi biliyorum. Ben bunu 15 Temmuz sürecinde gördüm. Sayın başkanımız Meclis Başkanvekilimiz Ahmet Aydın Bey başta olmak üzere Salih Fırat, İ.Halil Fırat ve Adnan Boynukara vekillerimizle hep abi kardeş ilişkisi içerisinde Kâhta halkına hizmet etmeye çalışmaktadır. Bizlerde bunu görüyoruz. Araya bir fitne sokulmak isteniyor. Bizlerin buna müsaade etmememiz lazım. Etmiyoruz da. Bu açıklamayı olayın farklı yerlere çekilerek, ilçe halkının huzurunu bozacak bir istikamete çekilmek istendiğini hissettiğin için yapıyorum. Hepimiz Belediye başkanımızın yanındayız. Sayın vekillerimiz ilk fırsatta kendilerini ziyaret ederek göstereceklerdir. Başkanımızın duygu yüklü iken yapmış olduğu bir açıklamanın farklı bir yere çekilerek ilçemizdeki birlik berberlik havasının ve atmosferinin bozulmasına ilçe Kaymakamı olarak müsaade etmem. Başkanımızı seviyoruz. Kendisinin bilgisine ve tecrübesine bizlerin ihtiyacı var. Kâhta halkının ona ihtiyacı var. Tekrar kendisine, ailesine tüm kurum çalışanlarına geçmiş olsun diyorum ”dedi.
Ziyaretten dolayı teşekkür eden Başkan Toprak, Kaymakam Kaya ve ilçedeki tüm kurumlarla çok güzel bir birliktelik içerisinde çalıştıklarını belirterek, ”Sayın Kaymakamımızla ilçemizde göreve başladığı günden beri halkımız hizmet etme noktasında çok güzel bir birliktelik içerisinde çalışıyoruz. Sağ olsun her konuda büyük desteklerini alıyoruz. Günde 3-5 sefer arayım şu işi böyle yapalım bu işi böyle yapalım dediği oluyor. Tüm kurumlarımızla aynı şekilde birlik beraberlik içerisindeyiz. Allah birlik beraberim izliği bozmasın”
Başkan Toprak;
“ İnşaat meselesinden ziyade ilçemizde bu hadise üzerinde daha farklı hesapların yapıldığını biliyoruz. Bu inşaatı yapan kişiler ceza kesildikten sonra yanıma geldiler. Kendilerine her türlü kolaylığı sağladık. İşte belgesi. Ne zaman gelmişler 17.08.2016 tarihinde cezalarını 10 takside bölmüşüz. Bir ay sonra yardımcım Halil Geyik’e saldırıyorlar. Ve bildiğiniz gibi en son Kurumuzla hiçbir ilgi ve alakası olmadığı halde kardeşim Mehmet Toprak’a akşam karanlığında evinin önünde silahlı saldırıda bulundular.
Neye mal olursa olsun arkadaşlarımla birlikte memleketimizin huzuru bozmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Bakın İnşaat işi ile uğraşan belediye meclis üyemiz var. Kendisi inşaat ruhsatı almak için 8 ay beklemiştir. Yine bir başka inşaat firmamız 7 ay beklemiştir. Kâhta belediyesi resmi bir kurum. Eğer ki bir haksızlık varsa yargı var, devletin ilgili kurumları var. Bunlar her türlü iyi niyetimizi istismar ettikleri gibi kendilerine ziyaretimizi de istismar ettiler Seçim çalışmaları esnasında bürolarına ziyarete gittim. Ve bizden sonrada Milletvekilimiz İbrahim Halil Fırat Bey gitmiş ve İlçe Başkanımız Engin Akel Bey gitmişler. Orada çekilen resimleri bile istismar ettiler”
Daha önce yapmış olduğum basın açıklamamdan bazıları alınmış olabilir, üzülmüş olabilir. Sizlerin huzurunda kendilerini benim yerime koymalarını bekliyorum. Saldırıya uğrayan yardımcım Halil Geyik benim 20 yıllık arkadaşım. Benim ile gülmüş, benim ile ağlamıştır. Halil Bey, kişiliği ile edebe ile duruşu ile evladım, kardeşim kadar değer verdiğim biri. Gündüz vakti cadde ortasında bu silahlı çete tarafından saldırıya uğradı. Kurumuzla hiçbir ilgi ve alakası olmadığı halde kardeşim akşam karanlığında evinin önünde silahlı saldırıya uğruyor. Bu her iki olayın duygusallığı kırılmış olabilirim. Basın açıklamamdan bazıları alınmış olabilir, üzülmüş olabilir. Partimle TBMM Başkanvekilimiz Ahmet Aydın beyle, diğer vekillerimiz Salih Fırat beyle, İbrahim Halil Fırat beyle, Adnan Boynukara beyle bugüne kadar benim hiçbir sorun ve sıkıntım olmadı. Bu sebeple üzüntümü belirtmek isterim. Dün Adnan beyle telefonla görüştük. Şimdi bu memleketin huzuru her şeyden önemli. Abdurrahman Toprak’tan da önemli milletvekillerinden de önemli. Birileri bir kıvılcım bekliyor, bu fırsatı onlara vermeyeceğiz”
Ben ve ailem, millî görüş geleneğinden geliyoruz. Vatan ve bayrağımızı namusumuzun önünde tutarız.Net bir şekilde ifade edeyim ki bu değerleri taşımayan benimle arkadaşlık yapamaz benim yanımda duramaz.
Bu memleket ağalardan çekmiştir, bu memleket sahte şeyhlerden çekmiştir, bu memleket sahte hocalardan çekmiştir. Bu memleket rant peşinde koşan bu zibidilerden çekmiştir. Bunlar bu memleketin huzurunu kaçırmak için her türlü fitne ve fesadı yapmışlardır. Bu memleketin insanı onurlu insandır. Bu memleketin insanını, vatanını bayrağını seven insandır. Bu memleketin insanı aç kalır hiçbir zaman vatanına bayrağına ihanet etmez”
Hadisenin akabinde Sayın Valimiz, İl Emniyet Müdürümüz, İl Jandarma Alay Komutanımız, İlçe İlçemize geldiler ve olaya müdahil oldular. Olayın üzerinde 24 saat geçemeden olay gerçekleştiren çeteyi silahları ve olayda kullandıkları araçla birlikte yakalandılar. Kendilerine sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi