enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
23°C
Adıyaman
23°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

Kâhta İlçesinde Belediye başkanı-İlçe Başkanı ve Birçok Partiliden İstifa

Kâhta İlçesinde Belediye başkanı-İlçe Başkanı ve Birçok Partiliden İstifa
REKLAM ALANI
03.02.2014
0
A+
A-

Yerel Seçimlerde Ak Parti Genel Merkezi tarafından Kâhta Belediye başkan adayı olarak Eski Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak’ın Kâhta Belediye Başkanı Adayı Seçilmesine tepki gösteren Kahta Belediye Başkanı İ.Yusuf Turanlı ile Ak Parti İlçe Başkanı M.Reşat Turanlı, kendilerini destekleyenlerle birlikte ilçe başkanlığı önünde toplanıp açıklama yaptılar.

Ak Parti İlçe Başkanı M.Reşat Turanlı, kuruluşundan bu yana, tüm tehdit ve zorluklara rağmen AK Parti için gecelerini gündüzlerine katarak çalıştıklarını belirtti.

“Adı Şaibeli Biri Aday Gösterildi”

Bu çalışmaların semeresi olarak, partinin ilçede her seçimde Türkiye ortalamasının çok üzerinde oy alarak gördüklerini anlatan Turanlı, şöyle devam etti:

“30 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde Kâhta ilçe belediye başkan adayının belirlenmesi sürecinde yaşanan tüm olumsuzluklar, gerek benim gerekse partimizin her kademesinde görev alan arkadaşlarımızın iradesine yapılan bir haksızlıktır. Ayrıca, adayın bizzat belediye başkanlığı yaptığı 2004-2009 dönemine ilişkin belediye başkanlığı görevinden kaynaklı yolsuzluklarından ötürü hakkında birden fazla dava açılması, tüm bunlara rağmen adaylığın kendisine verilmesini etik, ahlaki ve adaletli görmüyoruz. Gördüğümüz lüzum üzerine, Kâhta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı gerek ben, gerek yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım, kadın kolları başkanım ve kadın kolları yönetim kurulu üyelerimiz, il genel meclis üyelerimiz, belediye meclis üyesi arkadaşlarımız, 30 Mart tarihinde yapılacak olan seçimde aday adaylık başvurusunda bulunan il genel meclis üyeleri ve belediye meclis üye aday adayları, hep birlikte istifa etmeyi kendimize erdemli bir hareket olarak gördük ve bu saat itibariyle AK Parti’deki görevimizden istifa ediyoruz.” şeklinde konuşmasını bitirdi.

Kâhta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı’da, partinin ilçedeki kuruluş aşamasında yer aldığına işaret ederek “Biz bu partiyi kurarken insanlar dedi ki ‘bu parti başınızı yiyecek.’ Biz, ‘eğer böyle bir partide başımız yenilecekse bu başımızı gövdemizle birlikte vermeye hazırız’ dedik. Olmadı iftiralar atmaya başladılar. İşte milletvekili olmadılar bırakırlar. Onu da göremediler. Çünkü biz dava adamıyız. İnandığımız tek bir şey vardı. Diyorduk ki ‘Bu memleket için kim hayırlı olacaksa, bu dava için kim hayırlı olacaksa Rabbim onlara nasip etsin.’ Ama demedik ki bu partiye gönül vermemiş, dışarıdan transfer birini getirip bu memleketin başına indirsin.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, İlçe Başkanı M.Reşat Turanlı, yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Remziye Kızılay, kadın kolları üyeleri, 3 genel meclis üyesi, 17 belediye meclis üyesi ve birçok parti üyesi toplu halde istifa etti. Meydana gelen bu olumsuz tablodan Yerel Seçimlerde Ak Parti’nin zarar görüp görmeyeceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz. Gündemde olan en beklenen konu ise: Daha önce adaylık verilmediği takdirde aday olmayacağını söyleyen İ.Yusuf Turanlı’nın dün akşam evinine gelen kalabalık sevenleri tarafından bağımsız belediye başkanı adayı olarak seçime girebileceği tahmin ediliyor…

www.kutluhaber.com                           Kemal Kutlu

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi