enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4620
EURO
34,6892
ALTIN
2.434,88
BIST
9.909,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Çok Bulutlu
23°C
Salı Çok Bulutlu
20°C

Adıyaman tanıtım günlerinden izlenimler

 

İstanbul yeni kapıda 21-24 tarihlerinde ‘Adıyaman Tanıtım Günleri ’ düzenlendi. Bu önemli etkinliğe hep birlikte katıldık. Bir kaç izlenimimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Kahta’dan metropollere göç eden hemşehrilerimiz akrabalarımız Kahta’nın hem sesi hem de ekonomisinin lokomotif gücünü oluşturmaktalar. Kahta’nın değişim ve dönüşümünde de önemli bir etken durumundalar.

Kahta Belediye Başkanımız Yusuf Turanlı ile birlikte seçim öncesi dernek ziyaretlerimizde “ kazansam da kazanmasam da seçimden sonra fırsat buldukça sizleri ziyaret edeceğim “ demişti. Nitekim seçimden sonra İstanbul’daki başta Kahta derneklerimiz olmak üzere Gerger, Sincik, Samsat derneklerini ziyaret ederek teşekkür etmişti.

Adıyaman Tanıtım Günlerine davet edildiğinde Kahta Belediye meclis toplantısında oy birliğiyle alınan kararla İstanbul’daki hemşehri derneklerimize Kuranı Kerim ve teşekkür belgesi verilmesi kararlaştırılmıştı.

Bu bağlamda İstanbul’daki gezimiz Kahta-Fed öncülüğünde Teşikan Derneğinin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıyla başladı. Davet edilen 50 dernekten 48 tanesi katılım sağlarken 2 derneğimizde mazeret bildirdi. Dernek üyeleri yanı sıra STK temsilcileri ve birçok iş adamı da toplantıya iştirak etti.

Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, yaptığı konuşmada şuna dikkat çekti “ Buradaki hemşehrilerimiz bizleri çok iyi tanıyorlar ama bizler onları ne kadar tanıyoruz, hemşehrilerimize ne kadar zaman ayırıyoruz bu önemli. Şunu açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum; içinde benim akrabalarımın da bulunduğu siyasilerimiz derneklerimizi yeterince ilgi göstermediler. İstanbul’da neredeyse bir Adıyaman daha var yaklaşık 300 – 350 bin buradaki kardeşlerimizi ihmal etmememiz gerekiyor , bizlerde fırsat buldukça geleceğiz inşallah

Başkan Turanlı beraberindeki heyetle birlikte Kahta, Gerger, Sincik , Samsat ve Adıyaman derneklerinde istişare toplantıları düzenleyerek vatandaşlarımızın dilek temennilerini aldı.

Şehirleşme ve metropollere göçlerle birlikte derneklerin çok önemli bir fonksiyonu mevcuttur. Toplumsal dayanışma ve yardımlaşmayla ortak sorunlar için çözümler sağlanabilir.

Düzenlenen 2. Adıyaman Tanıtım Günlerine şahsen ilk defa katıldım çok beğendim. Her organizasyonda olduğu gibi buranında eksikleri olabilir bu da gayet normal. Stantların paylaşımlarındaki dengesizlikler eleştiri konusu oldu.

Kahta standı dolup taştı.

Kahta standı yer olarak yetersizdi buna rağmen ziyaretçi sayısı inanılmazdı. Özellikle Belediye Başkanımız Yusuf Turanlı’ya ilgi çok büyüktü, vatandaşlar resim çekip sohbet etme imkanı buldu.

Samsat standı renkli görüntülere sahne oldu.

Samsat standını ziyaret edenler, Samsatlı Ali’nin halayı ve muhteşem folklorunun zevkini doyasıya yaşadı.

Her şey güzel gidiyor derken, Gölbaşı standında Gergerli Gazeteci Hacı abiye yapılanlar herkesi üzdü. Sebebi ne olursa olsun yapılanı tasvip etmiyoruz.

Temennimiz gelecek sene yapılacak tanıtım günleri daha iyi organize edilmesi ve tanıtımın ortak akıl çoğulcu katılımla Adıyaman’a bir artı değer kazandırmasıdır.

Kemal KUTLU

 

 

 

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi