enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

KAHTA HAYDARAN İÇME SUYU TEMELİ ATILDI

KAHTA HAYDARAN İÇME SUYU TEMELİ ATILDI
REKLAM ALANI
27.05.2015
0
A+
A-

Haydaran İçme Suyu Temel Atma Töreni Görkemli Açılışla Mutlu Son

Mutlu son Kâhta Belediyesi tarafında hayata geçirilen Kahta’nın 50 yıllık içme suyu ihtiyacı karşılayacak 16 trilyona mal olacak Haydaran içme suyu projesinin temeli görkemli bir törenle atıldı temel atma töreni Adıyaman Ulusal kanalı olan Mercen Tv den canlı olarak yayınlandı.

Kâhta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak Konuşmasında;

Kâhta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak.öncelikle bu asrın projesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Kâhta halkının yıllardır özlemini çektiği Kahtalı Mıçı’nın adına susuz kahta türküsünü yaktığı içme suyu  sorunun bugün Allahıma şükürler olsun onurunu ve gururunu yaşıyoruz dedi.bu projede büyük emeklerini olan Grup Başkan vekilimiz Sayın Ahmet Aydın beye Çok teşekkür ediyorum,

Bu asrın proje ile sadece Kâhta’nın içme suyu ihtiyacını karşılamak için yıllardan beri İller Bankasından gelen desteğin büyük bir bölümünü enerji parasına veriyordu. Kâhta’nın içme suyu yıllardır Değirmenbaşından ve Kâhta çayındaki kuyulardan elektrik gücü ile sağlanmakta. Buda Belediyemize her ay yaklaşık olarak 500 bin liraya mal olmakta. Buda yılda 6 trilyon yapmakta. Allaha çok şükür bu proje ile belediyemiz ağır bir elektrik faturası yükü altından kurtulmuş olacak. Elektriğe ödenen bu 500 bin lira ile ilçemizin başka bir ihtiyacı karşılayacak. Proje Belediyemize yaklaşık 16 trilyona mal olacak. Her ay elektriğe vermiş olduğumuz 500 bin lirayı kullanmış olduğumuz krediye verdiğimizi düşünün iki buçuk yılda kendisini amorti edecektir. Ve ondan sonra her yıl elektriğe vermiş olduğumuz 6 trilyon belediyemiz kasasında kalacaktır.

İlçe merkezi içersinden geçen dereler ıslah ediliyor

Kâhta’mız için yine hazırlamış olduğumuz dere yataklarının ıslah edilmesi projesiydi. Kanigenik deresi başta olmak üzere ilçemizde üstü açık bulunan derelerin ne durumda olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu derelerimizi ıslahı proje hazırladık. Yine başta Grup Başkan vekilimiz Ahmet Aydın’ın çabaları ile Projemiz DSİ tarafından onandı ve bu derelerimizi ıslahı için 4,5 trilyon kaynak sağlandı ve yakın zamanda bu derelerimiz ıslah edilecek. Yakın bir zamanda ihalesini yapacağız

Grup Başkan vekili Ahmet Aydın Konuşmasında:

Çok değerli genel müdürüm belediye ve belde belediye başkanlarım.değerli kaymakamım kamouyu sivil toplum kurulum çok değerli mensupları  teşkilatımızın çok değerli teşkilatları ve değerli Kahtalı kardeşlerim bende bu müstesna günde Kâhta’nın bir hayalı daha kavuştuğu içme suyu projesini temel atma töreninde sizlerle birlikte olmaktan gurur son derece onur duyduğumu ifade etmek istiyorum.Ve sayın genel müdürüme şeref verdiklerinde tekrarda hoş geldiniz diyorum sağ olsunlar  bu projeyi ilk belediye başkanım hazırladıktan sonra en kısa sürede bizlere ulaştırdı tabi çok değerli bölge müdürümüz çok büyük katkıları oldu genel müdürümüzün direktiflerin doğrultusunda alt birimdeki arkadaşlarımız takip etti ama değerli Adıyaman belediye başkanımız sayın Hüsrev kutlu aynı zamanda iller bankası yönetim kurulu üyesi  olması hesabıyla da kendisi de bire bir ilgilendi bu projeyi takip etti. Huzurlarınızda Hüsrev beye de çok çok teşekkür ediyorum.bu proje hepimizin ortak proje bu proje Kâhta’nın asırlık rüyası bir hayaliydi sayın başkanım Abdurrahman beyinde ifade etiği gibi Kahta’nın susuz kahta’dan olmak çıkıyoruz artık.

Aydın Konuşmasında.Ak parti iktidarı döneminde yapılamaz denilen işlerin yapıldığını hayal edilmeyen projelerin hayata geçirilidiğini söyleyen AYDIN.Emin olun bizlerin bile bu yapılır mı! Dediğimiz  ve hayal dahi kurmakta güçlük çektiğimiz pek çok projeyi bugün hayata geçirdik.olmaz bu işe girişme bu senin boyunu aşar dedikleri projeler Bugün Ak parti iktidarı ve kadrolar tarafında bira birer birer çözüme kavuşturmakta bizim işimiz Eğer ki işimiz hizmet gücümüz millet diyorsak ve bu gücümüzü milletten alıyorsak bizlere bugün olduğu gibi gururunu ve onuru yaşıyoruz.değerli arkadaşlar.

Ak parti 13 yılılık iktidarı döneminde Kâhta’da yapılan yatırımlara değinen Grup Başkan vekili AYDIN ”Kişi lafa bakmaz.buradan çok ağalar paşalar geldi geçti, bir çok hükumetler geldi geçti kim kahta’ya ne verdiğine bakar. Eğitim, Sağlık, Ulaşımda Köylerimize Götürülen hizmetler ortada. Vicdan insanı yanıltmaz herkes elini vicdana koysun şimdi ortaya çık bol keseden atanlara bir bakınız gözünü hazineye dikenlere bakın barajı aşamazsak çözüm sürecini baltalarız diyenlere bakın imam hatipleri kapatacağız.Diyaneti kaldıracağız diyenlere bakınız Temeli atılan bu asrın haydaran içme su projesinde değinen AYDIN içme suyu projemiz 16 trilyona mal olacak bir proje prosedür gereği (500) günde tamamlanması gerekirken, genel müdürümüz buradalar Hüsrev Başkan da iller Bankası yönetim Kurulunda kendisi.1.5 yıl uzun bir zaman Umarım bu proje 1 yıl süre zarfında inşallah bitirmiş olacak”dedi.

İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu İse;

Haydaran içme suyu projesinin yükleyici firmadan kaynaklanan nedenlerden dolayı geçikmiş olduğunu ifade eden Genel müdür Dedeoğlu”Projemizin ihalesini yaptık yapımcı firma ile sözleşmemizi imzaladık yarından itibaren çalışmalarımıza başlayacağız prosedür gereği içme suyu projemiz 500 günde tamamlanması gerekirken ama bunu erken bitirmek için bizzat ilgileneceğim.Projenin tüm Kahta halkına hayırlı nasip olmasını temenni ediyorum emeği geçenlere de ayrıca teşekkür ediyorum”dedi.

Programın sonunda platformda topluca kuranı kerim tilavetinin okundu ardında 3G Sistemi üzeri kurulan canlı yayın bağlantı ile içme suyu projesinin temel atma butona basarak burada program son buldu.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi