enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

Rize’de gözler en kritik ilçe Pazar’da; Kamuoyu araştırması başladı

Rize’de gözler en kritik ilçe Pazar’da; Kamuoyu araştırması başladı
REKLAM ALANI
27.11.2023
0
A+
A-

Aday adayı olmayan isimlerde listeye eklendi; Kamuoyu araştırmaları başlatıldı

GÖZLER RİZE’DE

Yaklaşan yerel seçimler öncesi belediye başkan adaylarının kimler olacağı merakla bekleniyor. AK Parti’de İstanbul, Ankara başta olmak üzere büyükşehirlerin yanı sıra adayların en çok merak edildiği illerin başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize geliyor.

AK PARTİ İLÇELERİ ALMAK İSTİYOR

Rize’de milletvekilliği seçimlerinde 1 kayıp veren AK Parti yerel seçimlere sıkı hazırlanıyor. Son seçimlerde Rize, TBMM’ye 2 AK Parti, 1 CHP’li vekil gönderdi. Bir sürpriz daha yaşamak istemeyen AK Parti, Rize’de tüm ilçe belediye başkanlıklarını bünyesine katmayı hedefliyor.

KRİTİK İLÇELER VAR

Rize’deki kamuoyu araştırmaları yerel seçimlerin AK Parti için zorlu geçeceğini gözler önüne seriyor. Rize’de kamuoyu araştırmalarında da ortaya çıkan sonuçlara göre gözler bazı kritik ilçelere çevrildi. Çayeli, Pazar, Ardeşen ve Fındıklı ilçelerinde seçimlerin iktidar ve muhalefet partileri açısından başa baş geçebileceği belirtiliyor. Pazar ilçesi ise AK parti için bıçak sırtında.

EN KRİTİK İLÇE PAZAR!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın da ilçesi olan Pazar’da AK Parti’den 10 kişi aday adayı oldu. Furkan Namlı, Ekrem Kılıç, Ahmet Arif Acar, Şefik Büyükyazıcı, Gönül Bal, İmdat Görmüş, Rasim Çorbacı, Süleyman Kesimal, Adem Yıldız ve Burak Yıldız aday adaylık başvurusunda bulundu. Pazar, AK Parti açısından en kritik seçimin yaşanacağı ilçe olacak.

AK PARTİ’DE PAZAR’DA ARAYIŞ VAR

Pazar ilçesinde AK Parti aday adaylarının vatandaşlarda heyecan yaratmadığı iddia edildi. Öyle ki bu durumun farkında olan AK Parti teşkilatının ilçede aday adayı olmayan bazı isimlerinde yer aldığı listeyle kamuoyu araştırmaları yaptırmaya başladı. Edinilen bilgilere göre Pazar’daki kamuoyu araştırmalarında mevcut aday adaylarının isimlerinin vatandaşlarda karşılık bulmadığı öne sürüldü.

CHP’DE GÜÇLÜ İSİM ADAY

Pazar Belediye başkanlığını almak isteyen CHP’de ise ilçede Ticaret Odası Başkanı olan Neşet Çakır aday adayı oldu. Çakır’ın CHP’den aday gösterileceği belirtilirken, kamuoyunda isminin öne çıktığı ifade ediliyor. CHP’li Milletvekili Tahsin Ocaklı’nın da sahada aktif çalışarak adaya destek vereceği, Pazar’ı almak için kapı kapı dolaşarak büyük çaba harcayacakları ifade edildi.

AK PARTİ ADAYI SONUCU BELİRLEYECEK

İlçede yapılan değerlendirmelerde AK Parti’de mevcut aday adaylarından birinin aday gösterilmesi durumunda CHP adayı olması halinde Neşet Çakır’ın şanlı olabileceği belirtiliyor. AK Parti teşkilatı bu ihtimalleri değerlendirerek adaylık konusunda sıkı bir çalışma yürütüyor.

KAZANACAK ADAY ARANIYOR

Pazar Belediyesini kaybetmek istemeyen AK Parti’nin kazanabilecek ve kazandıktan sonra ilçeyi alt yapıdan üst yapıya, sosyal ve kültürel alandan sportif alanlara kadar her alanda ileriye taşıyacak bir aday üzerinde durduğu öğrenildi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi