enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C

Kahta Baraj Kenarına Kordon Boyu Neden Olmasın?

Kahta Baraj Kenarına Kordon Boyu Neden Olmasın?
REKLAM ALANI
24.08.2015
0
A+
A-

Kahta Baraj Kenarına Kordon Boyu Neden Olmasın…

Üç tarafı su ile kaplı Kahta ilçesinde insanların boş zamanlarında gidip ailece dinlenecekleri bir yerin olmaması hayret verici bir durum…

Kahta’ya 3 kilometre uzaklıkta bulunan Kahta Baraj kenarına yapılacak bir sahil yolu, şehrin çehresini de insanların hayatını da kolaylaştıracaktır.

Sahil Yolu Projesi Neden Hayata Geçirilemiyor?

Yılardır Kahta’da seçilen Belediye Başkanlarının ve  kaymakamların zaman zaman gündemine gelen bu hayati önem taşıyan  proje neden hayata geçirilemiyor. İnsanların kafasını kurcalayan bu soru merak konusu. Kahta merkezine bu kadar yakın, fiziki ve doğal güzellikleriyle adeta bir kordon boyu bu sahil yolunu yapmak bu kadar zor mu?

Asrın Projesi: Kahta Kordon Boyu

Ara ara belediye başkanları ve kaymakamların gündemine gelen proje çalışması yaptıklarını biliyoruz ama nedense bir türlü hayata geçirilemiyor. Hatta 2009 yılında projenin hayata geçmesine ramak kalmıştı. Sahil yolunda bulunan arazi sahipleri bir iki kişi dışında ikna edilmişlerdi. Baraj kenarında açılacak bir yol ile Cendere Köprüsüne kadar bir güzergah açılabilir. Doğa güzellikleriyle bezenmiş cennet görünümündeki ilçemize sahil yolunun açılması, yapılacak ağaçlandırma ile modern bir şehir haline getirmek imkansız değil.

Halk Kordon Boyu İstiyor…

İlçemize komşu birkaç yerde buna benzer çalışmalar özel idareler ve belediyeler  tarafından gayet güzel bir şekilde hayata geçirilmiş ve vatandaşların kullanımına sunulmuş durumda Kahta’da neden yapılmasın. Bozova, Halfeti ve Siverek ilçelerini örnek gösterebiliriz.

Özellikle baraj kenarının sol tarafındaki sahil yolu buna çok müsait durumda. Sahil güzergahında bulunan Kahta Meslek Yüksek Okulunun olması, orada eğitim gören öğrencilere dinlenme ve mesire alanı olacaktır.

Gençlerimize Sosyal Alanları Yaratmak,Geleceklerini de Şekillendirecektir…

Gençlerimize sosyal alanları yapmak zorundayız. Biz zaman geçirecekleri uygun yerler meydana getiremez isek gençlerimiz isteyemeyeceğimiz başka alanlara kanalize olacaklardır bu da hiç birimizin hoşuna giden bir şey olmasa gerek.

Eğer bizler çocuklarımızın kahve köşelerinde zamanlarını heba etmelerini istemiyorsak ,bali ve benzeri uyuşturucu madde bağımlısı olmalarına razı değilsek ,her türlü terör örgütlerine gönül vermesini ve terör olaylarına bulaşmasını istemiyorsak gençlerimizi su,doğa ve güzel yaşam alanlarına kavuşturmamız gerekmektedir.

Buradan tüm siyasi ve yetkililere sesleniyorum! Lütfen şehrimizi daha güzel yaşanacağımız çalışmalar yapın…

Kemal KUTLU

 

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi