enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3273
EURO
34,6252
ALTIN
2.433,67
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
27°C
Adıyaman
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
21°C

Kadınlar Gününde Kadınlar sokaklara çıktı

Kadınlar Gününde Kadınlar sokaklara çıktı
REKLAM ALANI
10.03.2024
0
A+
A-

Cenevre’de bin beş yüz kişi dünya kadınlar günü nedeniyle sokaklardaydı

featured

Kadınlar Gününde Kadınlar sokaklara çıktı

CENEVRE-BHA

 Uluslararası kadınlar günü nedeniyle Cenevre’de yaklaşık bin beş yüz kişi sokaklara indi. Gösterinin başlangıcında Feminist grev kolektifi üyeleri birlikte öfkemizi ifade edelim ve cinsel şiddeti kınayalım sloganları attılar. Bu protesto yürüyüşü aynı zamanda dünya çapındaki kadınlarla, özellikle de Filistinli kadınlarla dayanışmayı amaçlıyor.

Protestoda bir konuşmacı , Gazze’de sürmekte olan “soykırımı” kınadı ve o sırada meydanda Filistin bayrakları dalgalanıyordu. Cenevre polisine göre bin üç yüz ile bin beş yüz kişi olduğu ifade edilirken kortej Rue du Mont Blanc’tan başlayarak Plainpalais’ye kadar ulaştı. Göstericiler davul sesleri eşliğinde “güçlü, gururlu, feminist ve öfkeli” sloganlar atarak yürüdüler.

Bu gösteri Cenevre’de yapılan bir günlük eylemdi, gösteri meydanın da kadınların dünya barışını korumaya olan katkısı vurgulanırken meydana geniş bir barış fotoğrafı yerleştirildi, daha sonra göstericiler meydandan olaysız bir şekilde dağıldılar.

Haber; Zafer Atamer

Kadınlar Gününde Kadınlar sokaklara çıktı

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi