enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

“Jeolojik etüt çalışmaları devam ediyor”

“Jeolojik etüt çalışmaları devam ediyor”
REKLAM ALANI
22.02.2024
0
A+
A-

 

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, 3 hafta önce toprak kaymasının yaşandığı Niksar ilçesine bağlı Günebakan köyünde yeniden inceleme yaptı. Vali Hatipoğlu, “Bölgede jeolojik etüt çalışmaları devam ediyor. Vatandaşımızı mağdur etmeden en kısa zamanda çalışmalarımızı yapacağız” dedi….

Yaklaşık 3 hafta önce Niksar ilçesine bağlı Günebakan köyünde toprak kayması meydana geldi. Heyelan nedeniyle köydeki yapılarda ve yollarda yarıklar oluştu. Birçok ev ve ahır kullanılmaz hale geldi. Köye giderek yeniden inceleme yapan Vali Numan Hatipoğlu, afetten etkilenen vatandaşlara yönelik alınan önlemleri ve planları açıkladı.

“JEOLOJİK ETÜT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”

Toprak kaymasının etkilediği yapıları ve alınan önlemleri anlatan Vali Hatipoğlu, “Burada 40 konutumuz, 17 ahırımız, 7 samanlık ve 1 camimiz afet alanı içerisinde. Bunlarla ilgili olarak tespitlerimizi yaptık. Afet etkili alan ilanımızı da gerçekleştirdik. Yine bölgeyi tamamıyla boşaltmıştık. Tahliye ettiğimiz 27 hanemiz burada oturanlar şu an itibariyle çeşitli çözümlerini ürettiler. Bizden herhangi bir yerleşim talepleri olmamıştı. Ancak bu hanelerle ilgili gerekli çalışmaları yaptık. Listemizi astık 30 günlük bir süresi var. Bu sürenin sonunda da yine çalışmaya devam edeceğiz. Diğer yandan jeolojik etüt çalışmaları devam ediyor. Ayrıca baharla birlikte herhangi bir hareket olur mu, ek bir kayma gerçekleşir mi? Onunla ilgili olarak da takibimiz devam edecek. Vatandaşımızı mağdur etmeden en kısa zamanda çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Kimsenin kaygı duyacağı, endişe edeceği bir şey olmasını istemiyoruz” diye konuştu.

“ALTERNATİF YERLERİ BİZE GETİRECEKLER”

Köyün kaymadan dolayı ikiye ayrılmış durumda olduğunu ifade eden Vali Hatipoğlu, “Ulaşım anlamında özel idare ekiplerimiz gerekli çalışmayı devam ettiriyorlar. Yaklaşık 1.500 metrelik bir çalışma kaldı, onu da en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Havaların ısınmasıyla birlikte de yolu kilit taş park haline getireceğiz. Köy içi ulaşımda daha rahat bir oluşum olması için çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda içme suyu da ortaya çıkmış arızayı da ekiplerimiz giderdiler. En kısa zamanda hayatı olağan akışına döndürmeye çalışacağız. Devletimizin tüm imkanları ile vatandaşımızın yanındayız. Burası yeni yerleşim alanı bulunabilecek yerler değil. O anlamda arkadaşlarımız her iki yerle ilgili de çalışmalarını yapacaklar. Alternatifleri bize getirecekler. Biz de ona göre bir karar vereceğiz” dedi.

Vali Numan Hatipoğlu, daha sonra köy sakinleri ile bir araya gelerek görüş ve önerilerini dinledi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi