enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3281
EURO
35,0599
ALTIN
2.296,43
BIST
9.012,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

İzzetbegoviç, Kahta’da Nemrut Dağını Gezdi

İzzetbegoviç, Kahta’da Nemrut Dağını Gezdi
REKLAM ALANI
25.10.2017
0
A+
A-

Şanlıurfa’dan Askeri Helikopterle Nemrut Dağı Hizmet Evine gelen Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir Izzetbegoviç’i Vali Nurullah Naci Kalkancı, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy ve İl Emniyet Müdürü Metin Alper karşıladı.
Bakir İzzetbegoviç’e Şanlıurfa’dan Adıyaman’a gelişinde Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’e ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi eşlik etti.
Karşılama sonrası Bakir Izzetbegoviç ve Vali Kalkancı, dünyada güneşin doğuşunun ve batışının en güzel seyredildiği mekânların başında gelen ve Kommagene Krallığından günümüze kalan ve her yıl dünyanın dört bir yanında on binlerce insan tarafından gelinip görülen ihtişamlı eserlerin en önemlisi olan ve UNESCO’nun dünyada insanlığın kültür mirası uhdesinde yeryüzünde korunacak 830 eser arasına aldığı 2206 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağını ziyaret ederek tarihi ören yerini gezdi.
Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir Izzetbegoviç’le birlikte patika yoldan zirveye kadar yürüyen Vali Nurullah Naci Kalkancı ve beraberindeki heyet, Nemrut Dağı ören yerini gezerek buradaki eserler hakkında İl Kültür ve Turizm Müdüründen bilgi aldı.
Bakir Izzetbegoviç, Dünyanın 8. harikası olarak nitelendirilen ve Kommagene uygarlığından kalan muhteşem eserlerin en önemlisi olan Nemrut Dağındaki dev heykelleri inceleyerek, bol bol fotoğraf çektirdi.
Bakir İzzetbegoviç, Şanlıurfa gezisini Nemrut Dağı’nı görmek için uzattıklarını kaydederek, heykellerin muhteşem olduğunu söyledi.

İzzetbegoviç, “Biz bu yere zor çıktık ama gerçekten buna değdi. Ben mimarlık mezunuyum. Bu ören yerini çok merak ediyordum. Bu nedenle Şanlıurfa’daki kalma günümüzü uzattık ki bu dünyanın 8. harikasını görelim diye. Burada gördüğümüz heykeller çok ustaca ve usta eller tarafından yapılmıştır. Muhteşem ve olağanüstü. Geçekten de müzelerde gördüğümüz eserler olsun, buradaki gördüğümüz eserler sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın mirasıdır” dedi.
Nemrut Dağı gezisinin ardından Vali Kalkancı, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç’e Nemrut Dağı ve tarihi Cendere Köprüsünün maketini takdim etti.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi