enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
30°C
Pazartesi Çok Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

02.02 Dünya Adıyamanlılar Günü’nde, 6 Şubat deprem hayatını kaybedenler için anma programı düzenlenecek.

30.01.2024
0
A+
A-

Yolcu Yollarda program yapımcısı ve sinema sanatçısı Yusuf Özpolat, yıllar önce başlattığı ‘02.02 Dünya Adıyamanlılar Günü’nde, 6 Şubat deprem hayatını kaybedenler için anma programı düzenlenecek.

Sanayici ve İş Adamları Derneği, Anadolu Yakası Adıyaman’lılar Derneği Ve Kahta Dernekler Federasyonu’nun liderliğindeki organizasyon, İstanbul’da yaşayan Adıyamanlıları bir araya getirecek.
İstanbul Esenler’deki Teşikan Çevre Köyleri Derneği’nde dün akşam gerçekleştirilen istişare toplantısında, Adıyaman Vakıf, Federasyon, Dernek ve STK başkanları ile temsilcileri bir araya geldi. Programa ev sahipliği yapan Kahta Dernekler Federasyonu Başkanı Kemal Karakuş, konuşmasında depremin izlerinin hala silinmediğine dikkat çekti. İstanbul’da yaşayan Adıyamanlıların, yüreklerinin hala Adıyaman’da olduğunu vurgulayan Karakuş, buradaki Adıyamanlıların maddi ve manevi desteklerini esirgemediklerini ifade etti.
Anadolu Yakası Adıyamanlılar Derneği Başkanı Murat Yücetürk, 02.02 Dünya Adıyamanlılar Günü etkinliklerinin önemine değinerek, Adıyamanlıların bu günde bir araya gelmesinin özel bir anlam taşıdığını belirtti. Yücetürk, Adıyamanlıların acılarına ortak olmaya devam edeceklerini dile getirdi.
Adıyaman Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Doğan ise depremin yıl dönümü yaklaşırken, Adıyaman’ın yaşadığı büyük acıya vurgu yaptı. Duaların sadece kelimelerden ibaret olmadığını ifade eden Doğan, Adıyaman’ın yeniden ayağa kalkması için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini belirtti.
Yusuf Özpolat ise konuşmasında, 6 Şubat deprem şehitlerini anma programının düzenlenmesinde emeği geçen isimlere teşekkür ederek, tüm Adıyamanlıları programa davet etti.
Program, 2 Şubat’ta saat 19.30’da Başakşehir’deki Çınar Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek ve Gözde TV, Mercan TV, Vuslat TV ve Tempo TV ekranlarından canlı olarak yayınlanacağı programda, Dünya Kur’an-ı Kerim okuma 1’ncisi Hafız Ahmet Sarıkaya’ dan Kur’an tilaveti, Prof.Dr. Sismolog
Ali Osman Öncel (Jeofizik Yüksek Mühendisi) deprem üzerine konuşmalar ve Ravza İlahi Grubu performansları yer alacak.
 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi