enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

İsrail’in Filistin’e zulmü 100. gününde: Ölü sayısı 24 bine dayandı

İsrail’in Filistin’e zulmü 100. gününde: Ölü sayısı 24 bine dayandı
REKLAM ALANI
14.01.2024
0
A+
A-

İsrail, 7 Ekim 2023’te başlattığı Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını 100. günde de sürdürüyor.

Mine Köseler/Bursa BHA

 Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, son 24 saat içinde 125 Filistinlinin daha hayatını kaybettiğini, 265’inin yaralandığını duyurdu. Bakanlık, İsrail saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısının 23 bin 968, yaralıların sayısının 60 bin 582 olduğunu bildirdi.

7 Ekim’den bu yana Gazze’ye insanlık dışı saldırılarını sürdüren İsrail, kente kara operasyonu başlattığı andan bu güne Hamas’la çatışmayı sürdürüyor.

Çocuklar ve kadınlar en çok etkilenenler

Bakanlık Sözcüsü Eşref Kudra, İsrail saldırılarında en çok çocuk ve kadınların etkilendiğini, ölenlerin yüzde 70’inin bu iki grubu oluşturduğunu söyledi.

Sağlık çalışanları ve ambulansla hedef alınıyor

Kudra, İsrail’in Gazze’de sağlık çalışanlarını da hedef aldığını, 337 sağlık personelinin öldürüldüğünü, 99’unun ise İsrail askerleri tarafından alıkonulduğunu ifade etti. İsrail’in Gazze’deki ambulanslara da saldırdığını,121 ambulansın kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

Kudra, Gazze’de yaşayan yaklaşık 2 milyon insanın yerinden yurdundan olduğunu, açlık, susuzluk ve hastalık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını vurguladı.

İsrail saldırılarının durdurulması için uluslararası topluma çağrıda bulunan Eşref Kudra son olarak şunları söyledi:”100 gündür devam eden bu katliamı durdurmak için özgür dünya devletlerinin ve halklarının harekete geçmesini istiyoruz.Uluslararası taraflardan, Gazze’ye tıbbi yardım ulaştırılması, sağlık ekiplerinin bölgeye girişine izin verilmesi, sahra hastanelerinin kurulması, yaralı ve hastaların tedavi için yurt dışına gönderilmesi için gerekli mekanizmaları oluşturmalarını talep ediyoruz.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi