enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5998
EURO
34,7797
ALTIN
2.496,69
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
24°C
Adıyaman
24°C
Açık
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C

Irak’lı Bakan Maruf ‘GAP Bölgesine Selam Ve Sevgiler’

Irak’lı Bakan Maruf ‘GAP Bölgesine Selam Ve Sevgiler’
REKLAM ALANI
17.01.2023
0
A+
A-

GAP gazeteciler birliği genel başkan vekili Hamit Özpolat ve beraberindeki heyet, Irak bölgesel yönetimi etnik ve dini oluşumlardan sorumlu devlet bakanı Aydın Maruf’u Erbil’de ITC ofisinde ziyaret ettiler.
Aynı zamanda Irak Türkmen cephesi (ITC) yürütme kurulu üyesi olan bakan Aydın Maruf ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek şunları söyledi;
Sizler de kendi yurtlarınıza hoş geldiniz sefalar getirdiniz ziyaretinizden oldukça memnun olduğumu ifade etmek istiyorum.
GAP gazeteciler Birliği geçen yıl yapmış olduğu GAP Oscar’ı etkinliğiyle Irak’ta tanınan bir kuruluşsunuz. Şahsıma ‘Yılın En başarılı bakanı’ ödülü verilmesinden Irak halkı ve bizler oldukça memnun olduk.
Malatya’da ev sahipliği ile başta belediye başkanı Selahattin Gürkan, GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve Genel başkan vekili olarak siz Hamit Özpolat’ın şahsında teşekkür ediyorum.
GAP gazeteciler birliği üyesi gazetecilere, GAP bölgesi vatandaşlarına şahsıma ve Irak devletine Türkmenlere ilgi alakalarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.
Anavatan Türkiye’den buraya gelmiş olmanızdan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Hoş geldiniz. Sizleri Irak Türkmen cephesi ofisinde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Erbil kalesini ve Kayseri Çarşı’yı gezerek şehrin eski ve yeni halini görme imkânı bulduğunuzu biliyorum umarım bu geziniz ve seyahatiniz keyifli geçmiştir.
Sizler bizim için çok önemlisiniz, Türkiye her zaman zor şartlarda yanımızda oldu, bizlere her türlü desteği verdiniz, bizi hiçbir zaman için yalnız bırakmadınız.
Türkiye bizlere her zaman için gerek siyaset, sanatçılar, gerek politik, gerekse gazeteciler olarak her zaman için destek verdiniz. Türkiye’nin ve GAP gazeteciler birliğinin Kerkük – Musul ve Türkmen elinde destekleriniz bize büyük bir moral büyük bir motivasyon olmaktadır.
Biz her zaman Irak’lı Türkmenler olarak bölge de tüm etnik gruplar ile birlikte dostça ve kardeşçe yasamak bizim için çok önemlidir.
Aynı zamanda biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Kuzey Irak Kürt Devleti arasında ki ilişkilerde önemli bir unsur olmaya çalışıyoruz, güçlü bağ olmak için gayret gösterdik ve gösteriyoruz. Amacımız bu dostluk kardeşliği birlikteliği her zamankinden daha fazla güçlü kılmak. Ülkeler arasındaki dengeleri de muhafaza ederek güçlü, ilkeli siyaseti dizayn ederek ilişkileri ortaya koymak gayretindeyiz. Geçen yıl GAP gazeteciler Birliği sağ olsunlar bizi Malatya’ya 16.GAP Oscarı törenine davet ettiler. Muhteşem bir programa katıldık. Güzel etkileyici bir programa GAP gazeteciler birliği imza attı.
Çok seçkin konukların , uluslararası kuruluşların yer aldığı bu programda bizimde davetli olmamız bizleri çok mutlu etti.
Bölgede başarılı bir bakan olarak bizim ödüllendirilmemiz benim için çok önemli bir duyguydu
Buradan hem Türkiye Cumhuriyeti’ne, aynı zamanda Malatya’da yaşayan tüm gardaşlarımıza GAP gazeteciler Birliği üyelerine, gönlümüz yüreğimiz sizdedir, sizinle birliktedir her zaman, yanınızdayız. Bize Türkiye Cumhuriyeti sadece Iraklı Türkmenler değil, Suriyeli Türkmenler Ortadoğu’daki Türkmenler ve tüm Türklere Türkiye Cumhuriyeti Devleti her zaman sahip çıkmıştır.
Türkleri hiçbir zaman için yalnız bırakmamışlardır, yalnız bırakmamıştır. Bu desteklerini Kızılay TİKA, AFAD muharip vakfı Türk ocakları üzerinden sizin gibi değerli kardeşlerimizin gazetecilerin üzerinden Ortadoğu ve Kuzey Irak’taki Türk kardeşlerimizin zor günlerinde her zaman destek vermişlerdir. Yanımızda olmuştur bu destek. Bizim için her zaman için manevidir takdirdir moraldir. Sizler de ırak Türkmen cephesine ve Erbil’e tekrardan hoş geldiniz şerefler verdiniz.
Hamit Özpolat ‘TÜRKİYE IRAK HALKININ YANINDADIR’
Irak’ta Erbil’de temasları sırasında gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti Iraklı bakan Aydın Maruf’a ifade eden GAP gazeteciler birliği genel başkan vekili Hamit Özpolat, Türk halkı her zaman Irak halkının yanında olmuştur diyerek şunları söyledi.
Bu gün Irak’ın güzide şehirlerinden Erbil’deyiz, dini ve etnik gruplardan sorumlu devlet bakanı Sayın Aydın Maruf’un misafiriyiz. Sayın bakanın Erbil’e ziyaretimizden itibaren yakın ilgi ve alakasını gördük kendisine teşekkür ediyoruz. Sayın bakanı daha önce Malatya’da misafir ettik bu ziyaretimiz Bir nevi iadeyi ziyaret oldu.
Sayın bakan Türkmen bir bakan. Bölgede Türklerin sesi gören gözü işiten kulağı ve söyleyen sözü olmaktadır. Sayın bakan Maruf sadece Türklerin değil bölgedeki tüm etnik grupların da sözcüsü konumunda.
Sayın bakanı tanımadan evvelde ben kendisini siyasete atıldığı günden itibaren takip eden biriyim yaklaşık 25 yıldır parlamento yaşamıyla birlikte başlayan siyasi yaşamını takip etmekteyim. Bu geçen zaman dilimi içerisinde siyaseten ciddi yollar katlederek bugünlere gelen bakanımızı takdirle izliyoruz.
Sayın bakan bölge şekillenirken özellikle Kuzey Irak burada Türkmen elinin Türklerin kulağı gören gözü söyleyen gür sesi oldu.
Bölgenin demografik yapsın yeniden şekillenmesi ile birlikte sayın bakan merkezi hükümette Türkmenlerin parlamentoda güçlü bir şekilde yer alması noktasında gayretleri oldu, biz Türkiye’de Sayın Bakan’ın bu manadaki gayretlerini yakının takip eden kardeşleriyiz.
Aydın bey o tarihten bu yana Türklerin hak ve hukukunu parlamentoda gür bir sesle savunarak dile getirdiğini iyi biliyoruz. Bu anlamda Biz GAP gazeteciler Birliği yönetim olarak sayın bakanı ziyaret ederek kendisine bundan sonra ki çalışmalarında da başarılar diliyoruz.
Heyetimize göstermiş olduğu yakın ilgi ve alakaya bir kez daha teşekkür ediyoruz. Sayın bakanın bundan sonraki süreçte dün olduğu gibi bugün de Türkiye ile her alanda olan ilişkilerin güçlenmesi ve yeniden şekillenmesi noktasında kendisinin her zamankinden daha fazla gayret gösterdiğine göstereceğine inancın sonsuzdur. Türk iş insanlarının bölgeye yapmış oldukları ciddi yatırım ve ülkenin kalkınmasına yapmış oldukları katkıya Kuzey Irak’ı gördükten sonra daha fazla imkânı bulduk Bu anlamda Sayın bakanın bu iş ile ilişkilerin dizayn edilmesinde de büyük gayretlerin olduğunu görüyorum, bu vesileyle kendilerine bizleri kabul ettikleri için bir kez daha teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum’ dedi.
GAP gazeteciler birliği heyeti çeşitli STK temsilciliklerini ziyaretleri sonrası, Erbil’de tarihi turistik mekanları da gezdiler.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi