enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3281
EURO
35,0599
ALTIN
2.296,43
BIST
9.012,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

Adıyaman Aykut Pekmez Göreve Başladı..

Adıyaman Aykut Pekmez Göreve Başladı..
REKLAM ALANI
05.11.2018
0
A+
A-

Adıyaman’ın yeni valisi Aykut Pekmez bugün şehre gelerek göreve başladı.

Cumhurbaşkanlığının 26 Ekim 2018 tarih ve 2018/202 sayılı Valiler Kararnamesi Mülkiye Başmüfettişliği görevine atanan Vali Nurullah Naci Kalkancı, Adıyaman Hava limanında uğurlayan il protokolü  yeni vali Pekmez’i karşıladı.

Cumhurbaşkanlığının 26 Ekim 2018 tarih ve 2018/202 sayılı Valiler Kararnamesi ile Aksaray Valiliği görevinden Adıyaman Valiliği’ne atanan Vali Aykut Pekmez, bugün kente gelerek görevine başladı.

Aksaray’dan Adıyaman’a karayolu ile gelen Vali Aykut Pekmez’i Adıyaman Hükumet Konağı bahçesinde Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Vali Yardımcıları Ayhan Akpay, Adem Kaya, Bedir Deveci, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, İlçe Kaymakamları ve kurum amirleri karşıladı.

Hükumet Konağı önünde yöresel kıyafetli iki çocuk tarafından çiçek takdim edildikten sonra Vali Aykut Pekmez, kendisini karşılamak için gelen kurum müdürleriyle tek tokalaşarak tebrikleri kabul etti.

Karşılamanın ardından Valilik Makamına geçen Vali Aykut Pekmez, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Adıyaman için gece gündüz, yağmur çamur demeden çalışacağını ifade eden Vali Aykut Pekmez, “27 Ekim 2018 tarihinde çıkan kararnameyle Aksaray ilinden Adıyaman ilimize atandım. Bugünde görevimize resmen başlamış bulunuyoruz. Bizleri bu göreve layık gören başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm yetkililere şükranlarımı sunuyorum. Bu bir nöbet değişimi ve bayrak değişimidir. Hem Aksaray’daki iki buçuk yıllık görev süremde hem de daha önce görev yaptığım yerlerde her zaman samimiyetle ve gayretle faydalı olmaya çalıştık. İnşallah Adıyaman’da da bu hizmetlerimize devam etmek kısmet olur. Kaymakamlık döneminde benim ilk görev yerim Bilecik Yenipazar ilçesiydi. Hepinizin bildiği gibi Şeyh Edebali Türbesi Bilecik’tedir. Onun Osman Gazi’ye bir öğüdü vardı “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” Biz bütün görevlerimizde bu nasihati kendimize düstur edindik. Milletimiz huzur ve güven içerisindeyse biz görevimizi yapmış sayıyoruz. İnşallah Adıyaman’da milletimizin huzuru, güveni ve aşı için hep birlikte çalışacağız. Gelmeden önce Adıyaman’la ilgili kısa bilgiler aldım. Adıyaman ilimiz her ne kadar sanayi bölgesi olarak gözükmese de 400 yakın işletmede 12 bin kişinin çalıştığı ve geçen yılda 130 Milyon Dolara yakın ihracatı ile sanayide önemli bir potansiyeli olan bir ilimizdir. Hem sanayimizin gelişmesi hem de mevcut OSB’nin ihtiyaç ve sorunlarının giderilmesi için inşallah hep beraber çalışacağız. Adıyaman’ın eğitimde, tarımda, sanayide, turizmde hak ettiği yere gelebilmesi için Milletvekillerimizle, Belediye Başkanımızla, Kaymakamlarımızla, Kamu ve Sivil Toplum kuruluşlarıyla, Muhtarlarımızla, Adıyamanlı vatandaşlarımızın ve basınımızın desteğiyle bir uyum içerisinde hep birlikte el ele vererek elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Hem görevde yeni ayrılan Valimize hem de daha görev yapan tüm Valilerimize Adıyaman’a yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah onlardan aldığımız bayrağı bizlerde layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız. Bu vesileyle tüm Adıyaman halkımıza selam ve sevgilerimi iletiyor, hepsini saygıyla selamlıyorum”dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi