enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C

HOŞ GELDİN ŞEHR-İ RAMAZAN

HOŞ GELDİN ŞEHR-İ RAMAZAN
REKLAM ALANI
29.06.2014
0
A+
A-

Ramazan ayı ile ilgili olarak; Bakara 185 te “Ramazan o aydır ki; insanlara kılavuz olan ,iyi-kötü ayrımı ile hidayetten kanıtlar getiren Kuran onda indirilmiştir halde bu aya ulaşanınız onu oruçlu geçirsin…”der. Ayrıca en övülen gece olan Kadir gecesinin Ramazan ayının içinde olduğu Allah tarafından bildirilmiştir. Kadir gecesinin Ramazan da hangi gün olduğu Kuran`da belirtilmemiştir.

Ramazan Ayı  insanlar için kılavuz olan Kuranın indirildiği ay. İçinde insanlara doğru yolu gösteren, doğru ile yanlışı birbirinden ayırıp açıklayan, bir rehber Kuranı Kerim…

Ramazan Ayı, içinde insanlara doğru yolu gösteren, doğru ile yanlışı birbirinden ayırıp açıklayan, bir rehber olmak üzere Kuranın indirildiği aydır.” ifadesi Ramazan Ayının ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu biz insanlara göstermektedir…

Ramazanda Allah’ı zikreden mağfiret olunur. Ve o ayda Allah’tan dilekte bulunan kimse de mahrum edilmez. Hz. Cabir (r.a.). Ramazan ayının kutsallığını görmemek için görme özürlü olmak gerekir. O kadar bereketli ulvi bir aydır ki yararlarını saymakla bitiremeyiz…

Peygamber efendimiz buyuruyor ki; ”kim ramazan orucunun farz olduğuna inanarak ve karşılığını da yalnız Allah umarak oruç tutarsa, geçmiş bütün günahları bağışlanır”  Müjdesine nail olmak nasip olur inşallah.

Biz insanlar sadece midemize oruç tutturarak günahlarımızdan kurtulamayız. Sadece midemizi aç bırakarak günahlarımızın affolunmasını beklersek yanlışa düşeriz. Bütünüyle temizlenmek arınmak istiyorsak bütün organlarımıza oruç tutturmamız gerekir. Başta gözlerimize, kulaklarımıza, ellerimize, kalbimize, düşüncelerimize de oruç tutturmak lazımdır.

Ramazan ayında evvela kötülüklerden uzak durmak, başkalarının haklarına saygı göstermek ve zarardan kaçınmak uzak durmak gerekir. Önemli olan başka bir konuda Oruç Ayı boyunca israftan kaçınmak olmalıdır. Gündüzünde aç kalıp, akşamında yani iftar vaktinde yiyemeyeceğimiz yemeklerle, yiyeceklerden de uzak durmamız gerekiyor.

Çocukluğumuzun Ramazan Ayı çok daha güzeldi. Ramazan Ayı geldiğinde o akşam kalkacağımız sahuru iple çekerdik. Ertesi gün oruç tutamayacağımızı bilmemize rağmen, karnımızı sanki oruç tutacakmışız gibi tıka basa doldururduk. Şimdilerin Ramazan Ayı’da farklı oldu. Gün geçtikçe değişen, güzelliğini kaybeden her şey gibi eski Ramazan ayını arar olduk.

Rabbimiz, orucu bizden önceki Müslümanlara farz kıldığı gibi bize de farz kıldı ki Allaha karşı sorumluluklarımızı bilelim, öğrenebilelim ve gerçek bir teslimiyet ile yüce Rabbimize teslimiyetimizi arz edelim.

Bismillah diyerek yola çıktığımız bu kutlu yolculukta, rabbim hepimize Ramazan Ayının son gününde iftarımızı açıp elhamdülillah demeyi nasip etsin.

Ramazan Ayı: Bütün dünyada ve özellikle  İslam coğrafyasında akan kanında durmasına vesile olur inşallah.

Kemal KUTLUKK

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi