enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3190
EURO
35,0421
ALTIN
2.282,74
BIST
8.981,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
19°C
Adıyaman
19°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Parçalı Bulutlu
23°C

Gençlik Nereye Gidiyor?

Gençlik Nereye Gidiyor?
REKLAM ALANI
17.06.2014
0
A+
A-

Günümüz dünyasının en belirgin ve temel sorunlarından biri olan gençliğin istikameti ve içinde bulunmuş olduğu bu bohemli hayat anlayışı ülkemizin ve milletimizin geleceği adına birçok endişeler uyandırıyor. Bu sorunun,bu derece büyüyüp akıl almaz bir hale gelmesi de akıbetimizi tehlikeye düşürmesine yol açmakta.Son zamanlarda benliğini kaybedip hızlıca gelişen bir gençliğin içinde bulunmuş oldugu o sarsıntılı hayat tarzının sonrasında beliren hiç hoş olmayan olumsuz neticeleri görmüyor değiliz. Sosyal medyanın günümüz insanının üzerinde önemli ölçü de baskın olduğu bu asırda artık insanların eğiticisi olma görevini üstlenmiş durumda.

Özellikle de çocuklarımız anne ve baba sözüne itaat etmekten çok hiç bilmediği, görmediği cam ekranın arkasında birtakım ideolojik hareketleri gerçekleştirmeyi kendilerine gâye edinmiş ve neye mensup oldukları belirsiz olan kimselerin talebesi olup çıkıyorlar. Hâl böyle olunca da denetimin sahibi belirgin hâle gelmiş oluyor. Anadolu gençliği ile günümüz kimliksiz gençliğini birbiriyle mukayese etmeye kalktığımızda hakikaten nasıl bir seviyeye geldiğimizi açık-seçik bir şekilde görmüş olacağız. Peki evlatlarının bu hâle gelmemesi için aileler ne kadar çaba sarf etti? Nasıl bir denetim biçimi izlediler? Ailelerimizin feryat figan etmelerinin temel nedeni bu soruların cevaplarını tam kavramayıp gerekli hakkı teslim etmemeleridir. Şu ana kadar çocuklarının hayatının iyileştirilmesi için bir çok psikolojik danışmanlık hizmeti almaya çalışan aileleri görüyoruz. Aslında en iyi eğitimin ailede başladığının bilincinde olmaları gerekirdi. Mesuliyet sahibi anne ve babalarımız çocuk yetiştirmede daha baskın konumda olup aynı zamanda çocuk için gerekli eğitmi temin edip çocuğun daha programlı bir yaşam sürecini kavramasına da imkan tanırlar. Küçük yaşlarda verilmeyen gerekli eğitimin gençlik döneminde çocuklarımızda nasıl bir yapı oluşturduğuna bakalım. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki genç kitle büyük bir değişim uyandırdığı apaçık ortada. Artık aile himayesinden çıkmış, internetteki o menfi sitelerin kölesi olmuş bir gençlik yetişiyor. Bir yandan sokaklara teslim olmuş, zamanının büyük bir çoğunluğunu dışarıda harcamakla geçiren bir genç nesil var. Sabaha kimlerle başladığı belli değil.

Geceyi kimlerle bitirdiği meçhul. Topyekün büyük bir yok olmuşluğa doğru hareket etmekteyiz. Manevi değerler zihinlerden boşaltılmış adeta. Özellikle üniversite ortamına giren gençlerimiz yeni bir hayat tarzını merhabalarken bununla beraber bir kimlik kaybına veda ediyor. Tamamen farklı maksatla okuyan gençlerimiz var.

Gençlik tehlikede ve bizler sadece seyirci kalmaktayız. Çok terbiyeye ihtiyaç vardır. Yoksa menfi hallerle başkaları tarafından öğütülüp kalırız. Değerli hemşerimin gençlikle ilgili makalesi çok anlamlı ve düşündürücüydü.Engin Şahin. Çorum üniversitesinde tahsil hayatı devam etmektedir. Gençliğimize örnek olacak ahlak ve terbiyesini ve saygısını aile büyüklerinden ve okul öğretmenlerinden almış bu anlamda da kendini geliştirmiş geleceğin önemli yazarları arasında görme arzusundayım. Değerli hemşerime başarılar dileyerek iyiki varsınız.Saygılarımla..

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi