enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

HIZIR LOKMASINDA BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI VERİLDİ

HIZIR LOKMASINDA BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI VERİLDİ
REKLAM ALANI
19.02.2016
0
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanlığının Adıyaman Alevi Kültür Dernekleri ile birlikte hayata geçirdiği “Dinlerarası Sevgi ve Kültür Projesi” kapsamında Karapınar Cemevinde Hızır lokması dağıtılarak birlik ve beraberlik mesajları verildi.

   

Törenin yapıldığı salonda çok sayıda vatandaşın katılması ile gerçekleşen Hızır lokması niyetine verilen yemekte cem evi dedesinin dua okumasının ardından yemekler yenildi.

 

Karapınar Cem Evinde düzenlenen Hızır lokması programına Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanvekili Sait Kutlu, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü S. Ahmet Bağcı, BARO Başkanı Hasan Demir, Alevi Kanaat Önderleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Yemek sonrası söz alan Adıyaman Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Rıza Tanrıverdi, 2015 yılı 1. Çağrı döneminde Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri destek programı proje koordinasyon Genel Müdürlüğüne proje başvurusunda bulunduk. Bakanlığa 2 bin 246 proje başvurusu yapıldı. Kabul edilen proje sayısı 346’dır. Biz de bu 346 projenin içinde yer aldık. Projemizin adı “Dinlerarası Sevgi ve Kültür” projesidir. Bu proje ile hedefimiz genç nesillere ulaşmaktır. Gençleri bir araya getirmek, kaynaştırmak, sevgi bağı kurmaktır. Projemizde gönüllülük esastır. Gençlerimiz menfaat beklemeden toplumsal dayanışmayı güçlendirmeye yönelik kültür sanat alanında gençlerin ihtiyaç duyduğu faaliyetleri geliştirmeye yöneliktir. Bu proje kapsamında daha nice etkinlikler gerçekleştireceğiz”dedi.

 

Alevi Dedesi Garip Bozkurt ise Hızır’ın tanımını yaparak, “Hızır kardeşliktir. Paylaşmaktır, huzurdur, candır. Hızır bereketin sembolüdür. Gençlik ve Spor Bakanlığının “Dinlerarası Sevgi ve Kültür Projesi” kapsamında” Hızır lokmamızı icra ediyoruz. Etkinliğimize şeref veren Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş’a ve tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum”dedi.

 

Dünyanın huzurunun bozulduğu şu günlerde Hızır lokması dağıtıldığını belirten Alevi Dedesi Ali Büyükşahin “Hızırı öyle bir zamanda arıyoruz ki, öyle bir zamanda zikrediyoruz ki içimizde üzüntü var aslında. Hızır günlerinde dünyanın huzuru bozulmuş. Hepimiz büyük üzüntüler içindeyiz. Şimdiye kadar katledilen insanların durumuna çok üzülüyorum. Polislerimize, askerlerimize üzülüyorum, çocuklara üzülüyorum. Çok üzüntü verici olaylar oluyor. Biz bugünlerde gerçekten Hızır aleyhisselama daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Çünkü Hızır darda olanlara yardımcı olur. Allah onu darda kalan kullarına destek olsun diye görevlendirmiştir. Hızır alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Çünkü Hızır darda olan insanlara yardım eli uzatan büyük bir nebidir”şeklinde konuştu.

 

Adıyaman’daki bu tablonun ve bu birlikteliğin Türkiye’ye örnek olması gerektiğini söyleyen Vali Mahmut Demirtaş ise, “Cemevinde böyle anlamlı ve güzel bir günde, bu kadar saygıdeğer insanların arasında bulunmaktan büyük bir onur duyduğumu, mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Adıyaman’daki bu görüntü, bu manzara gerçekten hem Türkiye’ye hem de dünyaya örnek bir manzaradır. Ben burada Alevi kardeşlerimizi ve Sünni kardeşlerimizi bir araya getiren bu projeyi hazırlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu projenin Adıyaman’da birlik ve beraberliği, dayanışmayı, kalkınmayı, büyümeyi, kardeşliği güçlendireceğini, bunun güzel sonuçlar çıkaracağına yürekten inanıyorum. Bu Hızır gününde bu lokmaların kabul olmasını diliyorum. Bu Hızır gününde oruç tutan bütün kardeşlerimizin oruçlarının kabul olmasını Cenab-ı Allahtan niyaz ediyorum. Sizlere sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. İnşallah bu dayanışma örneğini, hep beraber sadece bugün değil, ölene kadar sürdürmemiz lazım. Lütfen, birlik ve beraberliğimizi koruyalım. Görüyorsunuz ülkemizde son zamanlarda yaşanan olayları. Hepimiz bir geminin içindeyiz. Eğer bu gemi su alırsa hepimiz birlikte gideceğiz. Yok olacağız. Onun için aklımızı başımıza alacağız. Bu birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim. Kardeşliğimizi ve dayanışmamızı ve bu ruhu geliştirmemiz için elimizden gelen her şeyi yapmamız lazım”dedi.

 

Hızır lokmasının dağıtılması ve yapılan konuşmaların ardından Alevi Dedesi Garip Bozkurt’un sazı ve sözü eşliğinde cemler yapıldı, semah dönüldü.  

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi