enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C

Cendere Köprüsü Adeta Coşuyor

Cendere Köprüsü Adeta Coşuyor
REKLAM ALANI
13.12.2018
0
A+
A-

Cendere Çayı üzerinde Roma İmparatoru Aeptimius Severus’un tarafından M.S. 193-211 yıllarında yaptırılan tarihi Cendere Köprüsü yüksek yağış nedeniyle adeta coşuyor.

Kahta ilçesi Cendere Çayı üzerinde Roma İmparatoru Aeptimius Severus’un tarafından M.S. 193-211 yıllarında yaptırılan tarihi Cendere Köprüsü yüksek yağış nedeniyle adeta coşuyor.
Ülke genelinde meydana gelen yüksek yağış birçok çok yerde hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kahta Sinik ve Gerger ilçelerine bağlı bir çok köyde yağıştan dolayı sel meydana gelmektedir. Tüm bu olumsuzluklar yaşanırken tarihi Cendere Köprüsü teknoloji ve çağın modern tekniklerine adeta meydan okuyor. Çayın altından geçen sular Kahta Çayı havzasını sular altında bıraktı. Cendere köprüsünde durarak anı ölümsüzleştirmeye çalışan vatandaşlar bu güne kadar bu bölgede bu kadar şiddetli yağış görmediklerini söylediler.
Eski Kahta Köyü muhtarı İzzet Avcı bu kadar yüksek yağışa rağmen Cendere Köprüsünün ayakta olduğunu ve hiçbir zaman bu kadar yağış görmediklerini söyledi.
70 yaşındaki Zeliha Zeliha çakmak ise yaptığı açıklamada, 70 yaşına kadar böyle bir şiddetli yağışa şahit olmadıklarını dile getirerek, tüm insanların bir felaket yaşamaması için dua ettiklerini ifade etti.
REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi