enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Giresun’da AK Partili Belediyelerde yeniden adaylık heyecanı

Giresun’da AK Partili Belediyelerde yeniden adaylık heyecanı
REKLAM ALANI
16.12.2023
0
A+
A-

Giresun’da AK Partili Belediyelerde yeniden adaylık heyecanı

AK Parti Genel Başkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında aralarında yerel yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz’ında yer aldığı ‘Aday Tespit Komisyonu’ oluşturuldu.

Giresun’da AK Parti’den yerel seçimlerde başkan adayı olmak isteyen aday adaylarının başvuruları alındı, aday adayları ile ilgili temayül yoklamasında parti tabanının görüşleri de kayıtlara girdi. Halkın karşısına güçlü adaylarla çıkmak isteyen AK Parti, bir yandan anketleri ve kamuoyu yoklamalarını da sürdürürken, belediye başkanlarının performansınıda yakından takip ediyor. Giresun İl Başkanlığıda ayrıca bir ‘Aday Tespit Komisyonu’ oluşturdu. Komisyon çalışmalara başladı.

Giresun’da 3 dönem kuralına uyulması halinde Dereli Belediye Başkanı K. Zeki Şenlikoğlu yeniden aday olamıyor, Şebinkarahisar’da Belediye Başkanı Şahin Yılancı’nın ölümü ile Ömer Şentürk meclis kararı ile yürüttüğü belediye başkanlığına bu kez aday olarak kazanıp devam etme kararı alırken, Görele’de ise Tolga Erener’in Milletvekili adayı olması ile boşalan başkanlığa meclis kararı ile Ahmet Süleymanoğlu seçilmişti. Ahmet Süleymanoğlu’da seçimlerde aday olarak gösterilmesi halinde Görele belediye başkanı olmaya çalışacak.

9 İlçe 5 belde de AK Parti’li Başkanlar

Yerel seçimler yaklaşırken Giresun’da 9 ilçe, 5 belde belediye başkanları AK Parti’den.

Merkez de Aytekin Şenlikoğlu,
Bulancak’ta Recep Yakar,
Keşap’ta Mehmet Emür,
Dereli’de K. Zeki Şenlikoğlu,
Espiye’de Mustafa Karadere,
Görele’de Ahmet Süleymanoğlu,
Şebinkarahisar’da Ömer Şentürk,
Güce’de Aytekin Boduroğlu,
Doğankent’te Ruşen Özden ilçe belediye başkanları olarak bulunuyor.

AK partinin elinde bulundurduğu 5 belde belediye başkanlarının isimleri de şöyle:

Aydındere Nuri Demir,
Kovanlık Harun Kalıntaş,
Ören Mustafa Eren,
Çavuşlu Fatih Duzcu,
Yavuzkemal Adem Önal

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi