enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4759
EURO
34,5661
ALTIN
2.475,07
BIST
9.542,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
26°C
Adıyaman
26°C
Parçalı Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
24°C

GAP GAZETECİLER BİRLİĞİ İSTİŞARE TOPLANTISI BESNİ’DE YAPILDI.

GAP GAZETECİLER BİRLİĞİ İSTİŞARE TOPLANTISI BESNİ’DE YAPILDI.
REKLAM ALANI
03.04.2016
0
A+
A-

   
    
   

GAP Gazeteciler Birliği Bölge İstişare toplantısı Besni Belediyesi Ev Sahipliğinde Besni’de yapıldı.

Heyet 1.Günde Besni Kaymakamı Çağlayan Kaya ve Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk makamlarında ziyaret ettiler. Toplantının onur konuğu Uluslar arası Strateji Uzmanı Dr. Ahmet Kıymaz, “Terör ve Suriye ” konulu Konferansı verdi. 
Besni Milli Eğitim Müdürlüğü SODES  salonunda düzenlenen konferansa Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Adıyaman GAP Gazeteciler Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kıymaz, Uluslar arası strateji Uzmanı Dr. Ahmet Kıymaz , Kahta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Kutlu, GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanvekili Hamit Özpolat, BaharTürk TV genel müdürü M. Hanifi Kılıç, Kral Radyo Genel yayın yönetmeni Burak Cansel, Adıyaman Üniversitesi Basın yayın ve halkla  işlerinden sorumlu Hamit Yaşar,  yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Öztürk ” kendi köyümde kimin Alevi, kimin Kürt olduğunu bilmem”
Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, açılış konuşmasında, “Öncelikle GAP Gazeciler Birliği başkanı ve üyelerine teşekkür ediyorum. Tabi konu Türkiye’de sıcak bir konu. Türkiye’de Kürt ile Türkün, Alevi ile Sünni’nin sorunun olmadığını en iyi yansıtacak örnek bir şehir Besni olduğu konusunda iddialıyız. Ben Konuklu Köyü kökenliyim. Köyün yüzde kırkı Alevi’dir, yüzde altmışı Sünni’dir. Ben şahsen köyde kimin Alevi kimin Sünni hiç bilmem, hiçbirimizde bilmeyiz. Ben bunu Konuklu için söylüyorum ama Besni’nin bütün köyü, bütün mahallesi için de geçerli. Herkesin farklılıkları zenginlik olarak değerlendirilmesi gerektiğine inanan bir mozaik var burada. İnşallah bu Besni’de ki güzel birliktelik, beraberlik, kardeşlik ruhu ülkemizin her tarafına da yansır, zaten öyle bir sıkıntının olmadığına da inanıyoruz. Bu sıkıntının dış kökenli olduğunu biliyoruz. Ama inşallah Allah’tan duamız, bu huzursuzluğu, bu nifakları içimize sokmaya çalışanları da zamanı geldiğinde gerek devlet olarak gerek halkımız olarak en iyi şekilde cevap vereceğimize de inanıyoruz. Türkiye’nin güçlü olmaması, zayıflaması, daha da ileriye gitmemesine yönelik dış mihrakların bu oyunlarını inşallah Besni’nin bozduğu gibi ülkemizin bütün şehirleri bütün yerleşim yerleri de bozacaktır, buna inanıyorum ” dedi.

Adıyaman GAP Gazeteciler Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kıymaz, “Besni’nin benim hayatımda ayrı bir önemi, ehemmiyeti var. Konumuz Suriye ve terör, bizde ülke olarak yaklaşık 30-40 yıldır hayatımızın bir parçası haline gelmiş bu sorunla ilgili hepimizin muzdarip olduğu olaylara, hadiselere tanıklık etmişiz. Bizi Çanakkale’de mağlup edemeyenler aramızda ki ayrılıkları derinleştirerek toplumda iç çatışma meydana getirip enerjimizi boşa harcatıyorlar. Biz bunlara alet olmayalım, birlik beraberlik içerisinde bir ve diri olalım” Dedi.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Uluslar arası strateji Uzmanı Dr. Ahmet Kıymaz da Besni’de bulunmak duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Suriye’nin geçmişten bugüne olan tarihi, Suriye’de yaşanan olaylar, Suriyeli mültecilerin ülkemizde ki yeri, DAEŞ Terör örgütünün nasıl ortaya çıktığı ve Suriye’nin geleceği konularında konuşmalarını gerçekleştirdikten sonra konferans sona erdi. 

Program sonunda Besni Belediye Başkanı Sn. İbrahim Öztürk,  Uluslar arası strateji Uzmanı Dr. Ahmet Kıymaz’a 1937 Cumhuriyet kutlamalarında Besni esnafının olduğu bir tablo hediye etti. 

Programın 2. ci gününde Besni şire pazarı ve Su Gözü mesire alanı gezildi. 3. cü günü Besninin tarihi turistik yerleri ve Sahabe Safvan Bin Muattal’ın türbesi ziyaret edildi. 
     

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi