enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C

İpekyolu Belediyesi el altından eleman alıyor iddiası

İpekyolu Belediyesi el altından eleman alıyor iddiası
REKLAM ALANI
08.02.2022
0
A+
A-

İpekyolu Belediyesi el altından eleman alıyor iddiası!

Van kamuoyu bu iddia ile sallanmaya başladı. İpekyolu Belediyesi ihtiyacı olmadığı halde torpille eleman aldığı iddiası kulis haberlerinin en başında ki haber olarak yer almaya başladı.

İpekyolu Kaymakamı ve İpekyolu Belediye Başkanı Vekili İhsan Emre Aydın, ilk geldiği günlerde “Torpille işimiz olmaz, adam ayırımı- adamcılık yapmayacağız, torpille işimiz olmaz” demişti. Bu söylemleri bugün  gibi hatırlıyoruz. Bunlar kulağa hoş gelen sözler.

Yanılmıyorsam, İpekyolu Kaymakamı ve İpekyolu Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, geldiği ilk günlerde önceki dönem Belediye Başkan Vekili tarafından işe alınan kişiler hakkında soruşturma başlatmış, kimseye haksızlık etmeyeceklerini, torpille işe alımlara müsaade etmeyeceklerini dile getirmişti.

Peki, ne oldu? Aradan uzun bir zaman geçmeden , torpille birileri işe alındı. Ak parti  Van İl Başkanlığı’nda görevli birileri gizli bir şekilde yangından mal kaçırır gibi işe alındı. Hem de Özel kalem Müdürlüğü oluruyla Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü biriminde işe başlatıldı..

Hani torpille işe alım olmayacaktı? Acaba İpekyolu Belediyesi’nde eleman eksikliği mi vardı? Sorusu sorulan soruların başında yer almaktadır.

Vatandaşın ağzı çuval değil ki susturabilesin. Ağzı olan herkes, sokakta, kahvede, çay ocaklarında, parkta bahçede herkes konuşuyor. Neden torpil? Neden adam kayırma?

Gariban gençler, hiç mi iş sahibi olamayacaklar? Üniversite mezunları torpil bulamadıkları için hep boş mu kalacaklar? Bu nasıl bir dünyadır!. Aslında bu konuyu hiçbir şekilde yazmaya niyetim yoktu. Hatta gündeme taşımayı da düşünmüyordum.

Fakat, iş bulamayan gençlerin haykırışlarına yok diyemedim. Yüzlerce genç bizzat-i beni aradılar, iş yerime geldiler, bu konuya sessiz kalmamamız konusunda ricada bulundular. Bizlerde gazeteci olmamızdan dolayı gençlerin haklı haykırışına kulak vermemiz gerektiğine kanaat getirdik.

İpekyolu Kaymakamı ve İpekyolu Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın’ın, torpille eleman alınması konusunun yanlış olduğu, herkesin ve her vatandaşın dilinde dolaşıyor. Van’ın her köşesinde bu konu konuşuluyor.

Sağduyu vatandaşlar, torpille bazı kişilerin işe alınmasının önümüzdeki seçimlerde, iktidar partisine büyük bir zarar vereceği konusu kulislerde konuşulan konuların başında yer aldı. Tüm şartları tuttuğu  halde, sırf torpil bulamadığı için iş bulamayan gençler, bu olaya büyük tepki göstermeye devam ediyor. Umarız ve dileriz herkes yaptığı hatayı kısa sürede anlar. Kaynak Van Havadis

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi