enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
23°C
Adıyaman
23°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

GAP Gazeteciler Birliği Başkanı Kıymaz: AK Parti MHP Koalisyonu Kurulmalı

GAP Gazeteciler Birliği Başkanı Kıymaz: AK Parti MHP Koalisyonu Kurulmalı
REKLAM ALANI
16.08.2015
0
A+
A-

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Z.Abidin KıymazAK Parti-MHP Koalisyonu Kurulmalı 

 GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, 7 Haziran seçimleri sonrası ülkenin kargaşa ortamına çekilmeye çalışıldığına dikkat çekerek, hükümet boşluğu ve erken seçimin kimseye yarar getirmeyeceğini belirtip AK Parti-MHP koalisyonunun mutlaka kurulması gerektiğini ifade etti.

                Yayınladığı basın açıklamasıyla görüşlerini ifade eden Kıymaz şunları söyledi ‘’.. Koalisyonlar da demokrasinin olmazsa olmaz parçalarından biridir. Koalisyon uzlaşma, anlaşma kültürüdür, partiler genel ilkeleri çerçevesinde bir program etrafında bir araya gelirler. Geçtiğimiz hafta AK Parti-CHP koalisyon çalışmalarının sonuç vermemesinden hepimiz hayal kırıklığı yaşadık. MHP ile AK Partinin bu hafta yapacağı görüşmelerinde bu şekil sonuçlanarak tekrar ülkenin seçim ortamına girmesiyle mevcut gerginliklerin siyasi atışmalarla daha da alevleneceğine inanıyorum.

 Türkiye şu an uğradığı terör saldırıları gölgesinde sandık güvenliğini sağlayamaz ve seçim kararı bu hükümet yapısıyla, azınlık hükümetiyle de hiç uygulanamaz. Türkiye’yi bu ortamda tekrar seçime götürmek makul ve mantıklı değildir, Türkiye’de sandık kanaatini değiştirecek hiçbir şey olmadı kasım ayında yapılacak bir seçimde de sonuç üç aşağı beş yukarı aynı olur. Erken seçim kararıyla 2 Katrilyon bütçeye yük getirmekte vebaldir, günahtır. İki katrilyon parayla bölgemizdeki işsizlik gibi önemli sorunların çözümü de mümkündür.

Türkiye’nin dört bir yanı ateş çemberi içerisinde, doğu ve güneydoğuda halk sandığın güvenliğinin ötesinde, güvenlik güçlerinin güvenlik sorunu vardır. Partiler kendi menfaatlerini bir kenara bırakarak ülkeyi bu ortamdan daha güvenli bir ortama taşıyabilmek için ellerini taşın altına koymalıdırlar. Bu hafta yapılacak AK Parti-MHP görüşmelerinin bu şartların gözetilerek yapılması gerekir. MHP ve AK parti yöneticileri ülkenin içerisinde bulunduğu ağırlaşan şartları görerek ülkeyi hükümetsiz ve belirsizlik ortamından çıkarmalıdırlar. Bizler sivil toplum kuruluşları ve vatandaş olarak siyasi parti liderlerine, siyasilere sorumlu davranmalarını ve önce ülkenin menfaatini gözetmelerini istiyoruz.’’dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi