enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1973
EURO
35,0988
ALTIN
2.472,73
BIST
10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C

Fahiş fiyat, stokçuluk ve haksız ticari uygulamalarla kararlılıkla mücadele ediyoruz

Fahiş fiyat, stokçuluk ve haksız ticari uygulamalarla kararlılıkla mücadele ediyoruz
REKLAM ALANI
13.11.2023
0
A+
A-

Bolat: Fahiş fiyat, stokçuluk ve haksız ticari uygulamalarla kararlılıkla mücadele ediyoruz

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, İstanbul’da düzenlenen ‘Ticaret Bakanlığı İş Dünyası İstişare Toplantısı’na katıldı. Bolat’ın gündeminde; fahiş fiyat, stokçuluk ve haksız ticari uygulamalar ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetler yer aldı.

“2023 yılında uygulanan idari para cezalarının toplamı 710 milyon TL’ye ulaşmıştır”

Fahiş fiyat ve stokçuluk ile mücadele kapsamında uygulanan idari para cezalarının ihtiyaç halinde devam edeceğini dile getiren Bolat, şunları söyledi:

“Ticaret Bakanlığı’mız bünyesinde yer alan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu ile Reklam Kurulu tarafından perakende marketlerden otomotiv işletmelerine, emlak gayrimenkul firmalarından hizmet sektörü firmalarına kadar fahiş fiyat artışı, stokçuluk ve tüketicilere yönelik aldatıcı ve yanıltıcı uygulamalar içine girdiği tespit edilen işletmelere denetimler sonucu idari para cezaları uygulanmıştır. Bu çerçevede 2023 yılında uygulanan idari para cezalarının toplamı 710 milyon TL’ye ulaşmıştır. Bizim bu denetimlerdeki amacımız; rekabetçi, adil ve istikrarlı bir piyasa yapısını korumayı sağlamaktır. İhtiyaç halinde, bu çerçevede ilave tedbirler de hayata geçirilmektedir. Piyasanın tabii işleyişini bozan, haksız rekabet doğuran ve tüketicinin zararına yol açan uygulamalara hükümetçe müsamaha edilmeyecek. Kendi kanunu yetkileri çerçevesinde birçok sektörlerde tekelci ya da hakim durumu kötüye kullanma amaçlı piyasa bozucu fiyat ve ticari uygulamalar gördüğünde idari soruşturmalarını yapmakta ve gerektiğinde cezai uygulamalara gitmektedir.”

“Cumhuriyet’imizin ilk yüz yılında çok şeyi başardık”

Enflasyonla mücadelenin devam edeceğini kaydeden Bolat, “100’üncü yılını kutladığımız Cumhuriyet’imizin ilk yüz yılında çok şeyi başardık. Birlikte en olmaz denilenleri bile başardık. Enflasyonla mücadeleyi de inşallah kazanacağız. Hep birlikte iş dünyamızla, sanayicimizle, çiftçimizle, ihracatçımızla, esnafımızla, işçimizle, tüketicilerimizle, memurumuzla, emeklilerimizle bu sorunun da en kısa zamanda üstesinden geleceğiz. Bu vesile ile Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılında fiyat indirim kampanyamıza bugüne kadar desteklerini açıklayan siz değerli İş Dünyası Kuruluşlarımıza, kampanyamıza katılarak elini taşın altına koyan tüm işletmelere ve enflasyonla mücadelede her daim yanımızda olan tüketicilerimize içten teşekkürlerimizi sunuyoruz” açıklamasında bulundu.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi