enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Yağmurlu
15°C
Adıyaman
15°C
Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Açık
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C

DEPREMZEDE KOBİ’LERE FİNANSMAN DESTEĞİ

DEPREMZEDE KOBİ’LERE FİNANSMAN DESTEĞİ
REKLAM ALANI
08.11.2023
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Deprem bölgesindeki KOBİ’lerimize yönelik KOSGEB vasıtasıyla yeni bir desteği devreye alıyoruz.

Dünya Bankası ile iş birliği halinde işletme başına 200 bin lira ile 750 bin lira arasında finansman sağlayacağız.” dedi.

BHA-ANKARA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından deprem bölgesindeki KOBİ’lere yönelik açıklamalarda bulundu. KOSGEB vasıtasıyla yeni bir desteğin devreye alındığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünya Bankası ile iş birliği halinde işletme başına 200 bin lira ile 750 bin lira arasında finansman sağlayacağız.” ifadesini kullandı. Böylelikle, desteğin üst limiti, ağır hasarlılar için işletme başına 500 bin liradan 750 bin liraya yükselmiş oldu.

 

İŞLETME BAŞINA 750 BİN LİRAYA KADAR DESTEK   

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki işletmelerde meydana gelen zararın karşılanması ve ekonomik canlanmanın sağlanması için “Türkiye: Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi” hayata geçirildi. Proje kapsamında, Dünya Bankasından 450 milyon dolarlık finansman ile sağlanan destek; KOSGEB aracılığıyla az, orta ve ağır hasarlı işletmeler için farklı kademelerde kullandırılacak. İşletmenin bulunduğu il, hasar durumu ve işletme ölçeğine göre artacak.

2 YIL GERİ ÖDEMESİZ   

Sıfır faizli olan destek, 36 aylık bir süreci kapsıyor. İlk 2 yılı geri ödemesiz olup 3. yılda 3 eşit taksitte geri ödemesi tamamlanacak. Destekten faydalanmak isteyen işletmelerden yalnızca, borç taahhütnamesi ve hasar durum belgesi talep edilecek. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep ilinin Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde en az yüzde 30 oranında gelir kaybına uğramış hasarsız işletmeler de bu destekten faydalanabilecek.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi