enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4242
EURO
34,4456
ALTIN
2.489,00
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
26°C
Adıyaman
26°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Açık
27°C
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C

Eski Belediye Başkanı Kırmızı ve 4 Kişi Serbest Bırakıldı-Videolu Haber

Eski Belediye Başkanı Kırmızı ve 4 Kişi Serbest Bırakıldı-Videolu Haber
REKLAM ALANI
04.08.2018
0
A+
A-

Adıyaman’da, vakıf mülkünü zimmete geçirdikleri iddiasıyla gözaltına alınan aralarında eski belediye başkanı Abdulkadir Kırmızı’nın da bulunduğu 5 kişi, çıkartıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

1990 yılında yaptırılan Şehit Fahri Yaldız Erkek Öğrenci Yurdu’nun, hileyle özel mülkiyete geçirildiği iddiasıyla ilgili Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, 1994 ile 2004 yılları arasında Adıyaman Belediye Başkanlığı yapan Abdulkadir Kırmızı ile Halil B., Hamdi D., Sülfükar Battal K. ve Mehmet Akif K. hakkında gözaltı kararı verildi. Karar üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde 5 adrese operasyon yapıp, haklarında gözaltı kararı verilen şüphelileri gözaltına aldı. Şüpheliler sağlık kontrolünden geçirilerek sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Sorgulaması tamamlanan aralarında Adıyaman Belediye Başkanlığı yapan Abdulkadir Kırmızı’nın da bulunduğu 5 kişi adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüpheliler çıkartıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.
YÜzlerce Vatandaş Karşıladı
Adliye çıkışında yüzlerce kişinin karşıladığı Abdulkadir Kırmızı, siyasi bir mevta olarak çıkartmak için gayret sarf edenlerin gayreti boşa çıktığını söyledi.
Toplanan kalabalığa seslenen Abdulkadir Kırmızı,”Bizi bu akşam bu adliyede siyasi bir mevta olarak çıkartmak için gayret sarf edenlerin gayreti boşa çıkmıştır. Dimdik ayaktayız bu Adıyaman’a olan size olan hizmet aşkımız artarak dışarı çıkmıştır. Her zaman Allah için Allah yolunda mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu uğurda canımız fedadır Allah ne murat etmişse ne taktir etmişse bunun dışında bir şey olamaz. Bu canımızda Allah yoluna feda olsun hiç umurumda değil. Hem adliye mensuplarımıza, emniyet mensuplarımıza hepinize teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun.”
Yapılan açıklamanın ardından Kırmızı, adliyeden ayrıldı.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi