enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5706
EURO
34,7604
ALTIN
2.491,29
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
25°C
Adıyaman
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
27°C

” Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşliğin dünyada benzeri yok”

” Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşliğin dünyada benzeri yok”
REKLAM ALANI
19.04.2023
0
A+
A-

Türkiye’de bulunan Azerbaycan milletvekili Ganire Paşayeva, şair Akber Goşalı, Azerbaycan Basın Konseyi üyeleri – Yeni Çağ Medya Grubu Başkanı Agil Alesger, Elşad Eyvazlı, şehit yarbay Raguf Orucov’un hanımı Sevinc Orucova, Milli Kahraman Mübariz İbrahimov’un komutanı İbrahim Memmedov’dan oluşan heyet İzmir’i ziyaret etti.

Ziyaretin amacı ve Türkiye ile Azerbaycan arasındaki mevcut ilişkiler hakkında açıklama yapan Agil Alesger, iki ülkenin bölgede söz sahibi devletler olduğunun altını çizdi.

 

“Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin, kardeşliğin ve strateji ortaklığın dünyada benzeri yok” diyen Alesger, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Azerbaycan ile Türkiye’nin sevinci de, acisos da birdir. Nasıl ki 44 günlük savaşta Türkiye halkı Azerbaycan’ın yanı da yer aldı, şehitlerini üzüldü, zaferine sevindi, öylece Asrın Felaketi olarak nitelendirilen deprem felaketi de Azerbaycan’da büyük acıyla karşılandı. Azerbaycan halkı, kardeş ülkeye yardıma koştu. Bu karşılıklı yardımlaşma kendinde Çanakkale ruhunu, Kafkas İslam Ordusu düşüncesini barındırıyordu.”

Azerbaycan ve Türkiye’nin bölgede belirleyici güç olduğunu vurgulayan Alesger, dengelerin iki kardeş ülkenin lehine değiştiğini belirtti. Zamanında iki ülkenin dönemin şartları ve baskılar nedeniyle birbirine yeteri kadar destek veremediğini vurgulayan Alesger, artık ilişkilerin stratejik ortaklık seviyesine ulaştığının altını çizdi.

Alesger, “Bu konuda ileriye doğru adımlar atmak gerekir. Bunun da yolu ilişkilerin devlet ve milletler seviyesinde birlik ve beraberliğin daha da sağlamlaştırılmasından geçiyor” diye sözlerini sonlandırdı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi