enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2967
EURO
34,7113
ALTIN
2.408,54
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
21°C
Adıyaman
21°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
23°C
Cuma Hafif Yağmurlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
17°C

Erdoğan, Muhtarlar Toplantısı’nda konuştu; Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız

Erdoğan, Muhtarlar Toplantısı’nda konuştu; Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız
REKLAM ALANI
28.12.2023
0
A+
A-

Erdoğan, Muhtarlar Toplantısı’nda konuştu; Şehitlerimizin kanını  yerde bırakmayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhuriyet’in 100’ünü yılını temsilen 2023 muhtarla bir araya geldi. Erdoğan, Muhtarların valilik, belediye gibi kurumlarla vatandaşın arasındaki bağı sağladığına değinerek ” Güvenlikten sosyal desteklerin adaletli dağıtımına kadar pek çok vazife üstlenen muhtarlıklarımız hem şehirde hem kırsalda gereklidir. Ancak teknolojideki ve idari sistemimizdeki gelişmeler göz önünde bulundurularak muhtarlıklarımızın işlevlerinin yeniden düzenlenmesi daha etkin hale getirilmesi elbette düşünülebilir. Muhtarlarımız köylerinde ve mahallelerinde bizim temsilcilerimizdir. Onları kimseye ezdirmeyiz” açıklamasında bulundu.

Teröristlerin vatan topraklarını kirletmesine müsaade etmiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin son 6, 7 yılının terörle mücadele tarihi açısından en başarılı ve en sonuç alıcı yıllar olduğunu belirterek  “Dünyadaki risk ve tehditlerin hiçbirine prim vermedik. Güvenlik ikliminin bozulduğu bir dönemde Türkiye, yakın tarihinin en önemli terörle mücadele harekâtlarını gerçekleştirmiştir. Hatırlanacağı üzere, 15 Temmuz’un hemen ardından ülkemizin terörle mücadele konseptinin değiştiğini, artık tehditlerle sınırlarımız içinde değil kaynağında mücadele edeceğimizi tüm dünyaya ilan etmiştik. Güney sınırlarımız boyunca yeni konsepte uygun adımları atmış, teröristlerin başlarını inlerinde ezecek harekâtlar başlatmıştık. Türkiye’yi güneyinden kuşatmayı hedefleyen emperyalist oyunu böylece bozmuştuk. Bugün de aynı anlayışla sınırlarımız ötesindeki operasyonlarımızı sürdürüyor, teröristlerin vatan topraklarını o necis ayaklarıyla kirletmesine müsaade etmiyoruz” ifadesini kullandı.

“Milli İstihbarat Teşkilatımız başarılı operasyonlar icra ediyor”

Şehitlere bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Şehitlerimizin kanını asla yerde bırakmadık, bırakmıyoruz. 22 Aralık’tan beri icra edilen harekâtlarda 59 terörist etkisiz hâle getirildi. Millî İstihbarat Teşkilatımız Suriye’nin kuzeyindeki terör altyapısına ve elebaşlarına yönelik son derece başarılı operasyonlar icra ediyor. Bu operasyonlarımıza, son terörist de ülkemiz ve milletimiz için bir tehdit unsuru olmaktan çıkarılıncaya kadar kararlılıkla devam edeceğiz”

2024’de 179 muhtar hizmet binası yapımına başlanacak

Erdoğan “2024 senesinde inşallah 51 ilimizde 179 muhtar hizmet binamızın daha yapımına başlıyoruz Halen kendilerini seçen milletimize hizmete devam eden muhtarlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Önümüzdeki seçimlerde köylerine ve mahallelerine hizmet etmek için adaylığını koyacak muhtar adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum” ifadelerini kaydetti.

Erdoğan, Bakanlığa talimat verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Buradan İçişleri Bakanımıza talimat veriyorum. Muhtarlıklarımızın günümüz şartlarına ve gelecekteki ihtiyaçlara göre yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışmaları mutlaka gündeme alalım. Vatandaşlarımızın, muhtarlarımızın, belediye başkanlarımızın, kaymakamlarımızın ve valilerimizin, gerekiyorsa diğer bakanlıklarımızın görüşlerini almak suretiyle çalışmayı süratle tekemmül ettirelim. Yetişirse Meclis tatile girmeden, yetişmezse önümüzdeki yasama yılında inşallah bu meseleyi çözüme kavuşturmayı arzu ediyoruz” dedi.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi