enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5217
EURO
34,9164
ALTIN
2.435,93
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Erdoğan: İsrail’in saldırıları devlet terörüdür

Erdoğan: İsrail’in saldırıları devlet terörüdür
REKLAM ALANI
02.12.2023
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail’in saldırıları devlet terörüdür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28’inci Taraflar Konferansı kapsamında Expo City Dubai’de düzenlenen Dünya İklim Eylemi Zirvesi sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına değinen Erdoğan şöyle konuştu:

“İsrail’in hukuk tanımaz yaklaşımı neticesinde gelinen durum, endişelerimizde haklı olduğumuzu bir kez daha gösterdi. Burada bir barış fırsatı yakalanmıştı ve bu fırsatı maalesef İsrail’in bu uzlaşmaz yaklaşımıyla şimdilik kaybettik. Ancak ‘bundan sonrası da böyle olacak, barış fırsatları heba edilecek’ yaklaşımı içerisinde değiliz, umudumuzu yitirmeyelim. İnşallah tekrar beklediğimiz kalıcı barış fırsatını yakalarız. Barışın peşini bırakmayacağız” dedi.

Erdoğan, “Düşünün bir eviniz var, atanız dedeniz o evde yaşamış, yıllarca o toprağı işlemiş, üzerinde yaşamışsınız sonra eli silahlı bu teröristler geliyor ve size, ‘Burası artık benim.” diyor. Bu zulüm değil de nedir? Diğer taraftan Tevrat’taki on emir içerisinde sadece ‘Öldürmeyeceksin.’ emri yok. On emrinden biri de ‘Komşunun malına, mülküne göz dikmeyeceksin.’ emridir. Bunların böyle bir derdi yok. Netanyahu sürekli dini söylemlerle soykırımlarını temellendirmeye çalışıyor ancak görüyorsunuz bunların yaptıklarının dini bir dayanağı da yok. Bunlar işgalci, bunlar zalim. Ortada çok büyük bir terör vakası var. Bu bir devlet terörüdür. Bu devlet terörü karşısında da suskun duramayız.” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi