enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3497
EURO
34,7770
ALTIN
2.398,06
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
23°C
Adıyaman
23°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
20°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

En önemli önceliğimiz olan buradaki 9 çalışanın aranması

En önemli önceliğimiz olan buradaki 9 çalışanın aranması
REKLAM ALANI
22.02.2024
0
A+
A-

En önemli önceliğimiz olan buradaki 9 çalışanın aranması

ERZİNCAN-BHA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar: “Onlarla birlikte bu süreci yürütüyoruz. Onların yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Onların yanında olacağımızı, bu konuda devlet olarak bugün ve bundan sonraki süreçte onlarla birlikte olacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum.” dedi.

Olayın hemen ardından bölgeye intikal eden Bakan Bayraktar, sürecin koordinasyonunu yerinden yürütüyor. Bakan Bayraktar; İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile birlikte sahada incelemelerde bulundu. Bakanlar daha sonra da gelinen son durum hakkında basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

Temel önceliğimiz 9 kardeşimiz

Bakan Bayraktar, olayın ilk olduğu andan itibaren devletin bütün ilgili kurumlarıyla bölgeye intikal ettiğini vurgulayarak “Olayın ilk anından itibaren temel önceliklerimiz buradaki 9 kayıp kardeşimizi, çalışanımızı bulmakla ilgiliydi. Arama faaliyetleriyle alakalı malumunuz 2 gün önce halen devam eden heyelan riski nedeniyle bu süreç durdu.” dedi.

Süreci ailelerle birlikte yürütüyoruz

Bu süreçte aileleri sürekli bilgilendirdiklerini ifade eden Bayraktar, “Ailelerimizi teskin etmeye gayret ettik. Ailelerin büyük bir çoğunluğu zaten bu bölgede çalışan, madeni hepimiz kadar bilen, burada yaşayan insanlar. Onlar da konunun ne kadar büyük olduğunu ve ne tür zorluklarla karşı karşıya olduğumuzu gayet iyi biliyorlar. Onlarla birlikte bu süreci yürütüyoruz. Onların yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Onların yanında olacağımızı, bu konuda devlet olarak bugün ve bundan sonraki süreçte onlarla birlikte olacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

Toprak taşınıyor

Bayraktar, 14 Şubat itibarıyla madenin faaliyetlerinin durdurulduğunu kaydederek “Şu anda tesiste herhangi bir faaliyet yapılmıyor. Ama bunun yanında heyelan olmuş toprağın uygun olacak alanlara taşınmasıyla ilgili faaliyetlerimiz şu anda devam ediyor. O alanlar tespit edildi ve eylem riski de göz önünde bulundurularak bu çalışmalar şu anda devam etmektedir.” dedi.

Soruşturmalar devam ediyor

Olayın oluş nedeniyle ilgili adli, idari ve teknik yönden soruşturmaların devam ettiğini söyleyen Bayraktar, “İnşallah çok kısa zamanda bunları da tespit edip kamuoyuyla sizler vasıtasıyla paylaşacağız.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi