enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Salı Çok Bulutlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Başkan Zorlu Töre ile “Azerbaycan-KKTC arası ilişkiler, Kıbrıs Doğu Akdenizde Türklerin Ebedi Kalesidir” konulu toplantı gerçekleşti

Başkan Zorlu Töre ile “Azerbaycan-KKTC arası ilişkiler, Kıbrıs Doğu Akdenizde Türklerin Ebedi Kalesidir” konulu toplantı gerçekleşti
REKLAM ALANI
22.02.2024
0
A+
A-

Başkanı Zorlu Töre ile “Azerbaycan-KKTC arası ilişkiler, Kıbrıs Doğu Akdenizde Türklerin Ebedi Kalesidir” konulu toplantı gerçekleşti

Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre “Azerbaycan-KKTC arası ilişkiler| Kıbrıs Doğu Akdenizde Türklerin Ebedi Kalesidir” konulu toplantı’sına online olarak bağlanarak katılımcılara açıklamalarda bulundu.
Zoom platformu üzerinden Azerbaycan “Ebedi Birlik” Gençlik Kamu Birliği’nin düzenlediği “Azerbaycan-KKTC arası ilişkiler| Kıbrıs Doğu Akdenizde Türklerin Ebedi Kalesidir” konulu toplantısı gerçekleşti. Etkinliğe KKTC’den Meclis Başkanı Zorlu Töre, Azerbaycan’dan “Ebedi Birlik” Gençlik Kamu Birliği Başkanı Şahin Aliyev ve diğer STK temsilcileri ile genç diplomatlar yer aldı.
Cumhuriyet Meclis Başkanı Zorlu Töre, etkinliğe katılanları selamlayarak, her üç devletin de birbirine soy bağıyla bağlı bir topluluk olduğunu, aynı kaderi, aynı acıyı paylaştığını vurguladı. Konuşmasında Töre: “Avrupa devletleri birliği var, Arap devletleri birliği var, İskandinav devletleri birliği var, Türk devletleri birliği neden daha da inkişaf etmesin?” ifadelerini kullandı.

Töre: Azerbaycan-KKTC İlişkileri artan bir çizgide gelişmektedir ve bu bizleri mutlu ediyor

Meclis Başkanı Töre Azerbaycan Cumhurbaşkanı İLHAM ALİYEVin Türkiyeye ziyareti çerçevesinde: “Azerbaycan, Şuşada düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatının toplantısına KKTC’nin Cumhurbaşkanı ERSİN TATARI da davet edeceğiz.” – konusuna değindi. Bu mevzunun Azerbaycan-KKTC arası ilişkilerin artmasındakı önemine vurgu yaptı. Töre konuşmasında “Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyetinin biz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için mühüm önemi var” dedi.

Töre sözlerinin devamında ise “Azerbaycan nasıl ki zulümler yaşadığı halde Bayrağını göklerde nasıl dalgalandırdı nasıl kararlı durdu bizde aynı şekilde KKTC bayrağımızı dalgalandırıyoruz ve göndere çekilen Bayrağımız asla inmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Töre “Ebedi Birlik” şemsiyesi altında birleşen Türk dünyası gençlerine: “Sizler birer bayraksınız! Bayrağı asla yere düşürmeyeceksiniz! Yere düşenin elinden bayrağı kapıb daha da ileri koşacaksınız! Ve Türk Milletinin yüksek manfaatları için nerede olursanız olun Azerbaycanın, Türkiyenin, KKTC-nın ve diğer Türk devletlerinin bayrağını daha da zirvelere taşıyacağız. Hedef daim Zirve olmalıdır! Gençlerimizin daim böyle ideallari olması gerekir! Biz Vatan için, Bayrak için, Din için, Millet için can verenleri minnetle anıyoruz!” söyledi.
Zorlu Töre konuşmasının sonunda merhum Nihal Atsızın: Kahramanlık ireli atılıb geri dönmemektir! Kahramanlık bayrağı yere düşürmemektir! Kahramanlık yere düşenin elinden bayrağı kapıb daha ileri koşmaktır! Kahramanlık Türk Milletinin yolunda son nefesimize kadar devam etmekdir!” sözlerini aktardı.

Aliyev: Birlikteliğimiz ebedi olacaktır

“Ebedi Birlik” Gençlik Kamu Birliği Başkanı Şahin Aliyev, projenin amacı ve Azerbaycan-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve “Ebedi Birlik” Gençlik Kamu Birliğinin KKTC ile ilgili yaptığı programların önemi hakkında geniş bilgi verdi. ”Kıbrıs: Doğu Akdenizde Türklerin Ebedi Kalesi” adlı Azerbaycan türkcesinde yazdığı kitabın önemine değindi ve Türk dili konuşan ülkelerin dostluk, kardeşlik ve ittifak bağlarını güçlendirmek için çalışmaları gerektiğini vurguladı. O sözlerinde düzenledikleri projenin amacının Azerbaycan-Kuzey Kıbrıs devletlerinin ortak faaliyetlerinden elde edilecek katkıları teşvik etmek, birlik ve eşitliğimizi güçlendirmek olduğunu söyledi.

Soru-cevap bölümünde de Türk dili konuşulan ülkelerden gençler aktif rol aldılar.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi