enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5076
EURO
34,5753
ALTIN
2.505,14
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
26°C
Adıyaman
26°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Açık
23°C

EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ SENDİKASI ADIYAMAN ŞUBESİNİN NOTER YOLUYLA GÖNDERDİĞİ, DÜZELTME VE YANIT METNİ

EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ SENDİKASI ADIYAMAN ŞUBESİNİN NOTER YOLUYLA GÖNDERDİĞİ, DÜZELTME VE YANIT METNİ
REKLAM ALANI

  

Eğitimciler Birliği Sendikası Adıyaman Şubesi tarafından haber sitemize posta yolu noter kanalı ile gönderilen açıklamayı cevap hakkına binayen yayınlıyoruz…
26.1.2016 tarihli haberi sitenizde yayınlanmış olan sendikacılığın başkentinde neler oluyor ve ”Adıyaman eğitim bir sen de neler oluyor’ başlıklı haberinizin içeriği ve kaynağı ile ilgili yanlışlardan dolayı söz konusu haberin yayından kaldırılması hususunda gerekçeli yazı aşağıdadır . 

1- Haberin kaynağı olarak gösterilen Gerger ilçe yönetim kurulu ibaresi açıklamanın kurumsal olarak yapıldığı izlenimi vermektedir. Oysa ne ilçe temsilciliğimizin ne de Şube yönetim kurulumuzun böyle bir açıklaması söz konusu değildir. haberde açıklamayı gerçekleştiren şahısların ilçe temsilciliğimizin karar mekanizmasında ne basın açıklaması yapma görev ve yetkileri söz konusu değildir. 

2- Gerger ilçe yönetimi değişikliği gereği yapılmış bir değişimdir. Öncesinde fes edilmiş herhangi bir yönetim kurulu yoktur.

3- Şube başkanımız ali deniz ilçe temsilciliğimizin yönetim kurulunun değişimi ile ilgili herhangi bir kuruma veya şahsa yönelik bir açıklama yapmamış sadece kamuoyunu bilgilendirmek maksadıyla basında haber olarak yer almıştır ve söz konusu haberde adı geçen şahıslar ile ilgili (gülderen doğanay v.b ) herhangi bir ifade kullanılmamıştır. Dolayısıyla Adıyaman il Şube yönetimi tarafından ilçe yönetimmizin hiçbir gerekçe gösterilmeden tamamen keyfi ve sendika tüzüğüne aykırı bir şekilde fesetmesi Ve fesih kararının basın açıklaması yılı yolu ile kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesi dolayısıyla bilgi düzeltme ihtiyacı ve cevap hakkı doğmuştur ifadeleri gerçeği aykırıdır.

4- Haberde yer alan il Şube başkanı tarafından ilçe temsilcimiz telefonla aranarak bayan olduğunuz kültürümüzde taziye ziyaretleri gibi sorumlulukları yerine getiremeyeceğiniz gibi nedenlerle anlam yüklüyemediğimiz gerekçeler sunup uygun olmadığınızı sözlü olarak bizlere bildirmiştir ifadesi karalama kampanyasının tamamen yalan ve iftira boyutudur. Şube yönetim kurulumuzu söz konusu şahıs ile bu şekilde bir konuşması asla olmamıştır.

5- Haberde yer alan tamamen seçim yapılmadan usulsüz olarak tepeden yeni bir yönetim oluşturulup sendika genel Merkezi’nden elden takip ettirilerek onaylatırılmıştır. Hiçbir yasal zemini olmayan böyle bir uygulama ilçedeki üyelerimiz arasında infiale sebep olmuştur ifadeleri de gerçekle örtüşmemektedir. Gerger ilçe yönetiminin değiştirilmesi sendikamızın tüzüğünün ilgili maddeleri uyarınca yapılmış olup tamamen yasal bir zeminde gerçekleştirmiştir. Gesih edilen herhangi bir denetim kurulu yoktur.

6- Haberde yer alan sendikamızın genel prensiplerine aykırı hareket edildiği üyelerimiz arasına ayrıştırıcı, ötekileştirici, tutumlar sergilendiği isdiası mesnetsiz ve iftira maksatlı bir ifadedir . Yönetim kurulu adına kendi Sendikası’nın aleyhinde haber servis edenlerin sendikamızın genel prensiplerine ne kadar bağlı oldukları bu vesileyle anlaşılmıştır.

7- Bahse konu olan ifadeleri hiçbir görev ve yetkisi olmadığı halde ‘Gerger yönetim kurulu üyeleri ‘ adına servis edenlerin şahıslar ile ilgili kurumsal disiplin işlemleri yürütülmekle beraber yasal yollara başvurulacaktır. 
Yukarıda verilen bütün gerçeklerden dolayı bahse konu olan haberinizin yayından kaldırılmasını siz değerli basın mensuplarına duyduğunuz saygının gereği olduğunu, daha sıcak ve samimi ilişkilerin devamını sağlanacağını ümit ediyoruz. 28.01.2016 
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ SENDİKASI ADIYAMAN ŞUBESİ
Yeni pınar Mahallesi Buhara caddesi no 11 merkez Adıyaman.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi