enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3847
EURO
35,0605
ALTIN
2.325,56
BIST
9.110,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C

VALİ DEMİRTAŞ, İŞADAMLARI İLE BULUŞTU.

VALİ DEMİRTAŞ, İŞADAMLARI İLE BULUŞTU.
REKLAM ALANI

 
   

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı ev sahipliğinde Adıyaman’daki sanayici ve işadamları ile öğle yemeğinde bir araya geldi.
OSB’nin yeni hizmet binasında düzenlenen istişare toplantısına Vali Mahmut Demirtaş, Milletvekili Halil İbrahim Fırat, Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdulkadir Çelenk ile sanayi ve işadamları katıldı.
İstişare toplantısına katılan Vali Mahmut Demirtaş, Milletvekili Halil İbrahim Fırat, Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu ve işadamlarına teşekkür eden OSB Başkanı Abdulkadir Çelenk, toplantıda OSB’nin dünü ve bugününü değerlendirerek”150 hektar üzerine kurulan OSB’miz her geçen gün büyümesini sağlayarak bugün 300 hektarı geçmiştir. OSB’mizin büyümesinde sayın Valimizin ve Milletvekillerimizin çok büyük destekleri bulunmaktadır. 5084 sayılı yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte OSB’mizde istihdam ve sanayileşme anlamında önemli adımlar atılmıştır. İlimizde istihdamın artırılması ve sanayinin daha da gelişmesi için sanayiciler olarak beklentimiz Adıyaman’ın içinde bulunduğu mevcut teşvik paketinden çıkarılarak 6. bölgeye alınmasıdır”dedi.
ATSO Başkanı Mustafa Uslu ise, Adıyaman’ın bütün sorunlarını birlik ve beraberlik içerisinde çözeceğini belirterek, “Adıyaman’ı istediğimiz noktaya getirebilmemiz için öncelikle kendimizi sorgulamamız lazım. 5084 sayılı yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte ilk defa tekstil alanında kümelenmeyi başarmış bir iliz. Adıyaman’ın sanayileşme anlamında istediği noktaya gelebilmesi ancak ihracatla mümkün olacaktır. Adıyaman’da sürdürülebilir kalkınmayı yakalamak için genç ve dinamik nüfusun yanında, yer altı ve yerüstü kaynaklar ile innovasyona çok önem vermemiz gerekiyor. Bugün Adıyaman çok önemli bir zenginlik olan Mermer kütlelerinin üstünde oturmaktadır. Bunu çok iyi değerlendirmeliyiz”dedi.  
İşadamları ile bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Milletvekili Halil İbrahim Fırat ise, bu buluşmaya vesile olan OSB Başkanına teşekkür ederek, “ Adıyaman her geçen gün kabuğunu kırmaktadır. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, ulusal kalkınma plan, program ve stratejilerinde öngörülen ilke ve hedefler çerçevesinde 81 il ile birlikte Adıyaman’da da destek ofisi hizmeti açılacaktır. AK Parti iktidara gelmeden önce 2002 yılında OSB’mizde iki fabrikamız faaliyette bulunuyordu. Hükümetimizin 2004 yılında başlatmış olduğu 5084 sayılı teşvik yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte Adıyaman’da yatırım anlamında ciddi adımlar atılmış ve bu yasayı 10 yıl boyunca en iyi algılayan ve uygulayan il Adıyaman olmuştur. Hamdolsun bu yasayla birlikte Adıyaman Organize Sanayi Bölgemiz dolmuş ve bunun yanında Kahta, Gölbaşı ve Besni OSB’leri açılmıştır. Eksikliklerimiz muhakkak vardır. Bunları da birlik ve beraberlik içerisinde çözerek Adıyaman’ı hep birlikte hak ettiğimiz noktaya taşıyacağız”şeklinde konuştu.
Adıyaman’a katma değer sağlayan müteşebbislerle bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Vali Mahmut Demirtaş ise, Adıyaman’da 3,5 yıllık görevim süresince huzur içerisinde bir çalışma gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyorum. Adıyamanlı işadamlarımızı tanıdıktan sonra daha fazla nasıl hizmet edebilirim, bu insanlarımızın işlerini daha nasıl kolaylaştırabiliriz ki müteşebbislerimiz daha fazla yatırım ve daha fazla istihdam sağlasın hep bunun gayreti içerisinde olduk. Devletimizin OSB’ye aktardığı 50 milyon TL’lik yatırıma karşılık, Adıyamanlı müteşebbislerimiz kaynaklarını yatırıma dönüştürmüş ve bunun karşılığında 400 milyon TL’lik bir yatırım yaparak 5 bin vatandaşımıza ekmek kapısı açmıştır. İstihdama ve üretime yaptıkları katkılardan dolayı tüm müteşebbislerimize teşekkür ediyorum. Adıyaman’ın gelişmesi ve kalkınması için yatırımcılarımıza her türlü desteği veriyoruz. İlimizin gelişmesi ve kalkınmasına büyük destek veren Sayın Milletvekillerimize ve siz değerli iş adamlarımıza teşekkür ediyorum”dedi.
Vali Mahmut Demirtaş ve beraberindeki heyet daha sonra OSB’nin yeni hizmet binasını gezdi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi