enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5468
EURO
34,8902
ALTIN
2.437,38
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C

DÜNYA ADIYAMANLILAR GÜNÜ COŞKU İLE KUTLANDI

06.02.2019
0
A+
A-

 

   İstanbul’da yaşayan Adıyamanlılar Anadolu Yakası Adıyamanlılar derneğinin düzenlemiş olduğu Dünya Adıyamanlılar  Günü programında bir araya geldiler.

2 Şubat tarihinin 02.02. olması münasebetiyle bu gün Adıyamanlılar tarafından Dünya  Adıyamanlılar Günü olarak kutlanıyor.

Merkezi  İstanbul  Sultanbeyli’de olan (AYAD) Anadolu Yakası Adıyamanlılar derneği bu günün anlam ve önemine binaen hem Adıyamanlıları bir araya getirmek hem de birlik ve beraberliğin pekişmesine vesile olmak amacıyla bir gece düzenledi.

Siyasetten, bürokrasiden, iş dünyasından ve Türkiye’nin bir çok ilinden Adıyaman dostlarının yoğun ilgi gösterdiği gece özellikle Malatyalıların yoğun katılımı Adıyamanlıları memnun etti.

Gecede Ayad Eş Başkanı Ali Dündar’ın yemek ikramının yanı sıra Adıyaman ile özdeşleşen çiğköfte ikramı yapıldı. Adıyamanlı sanatçılar Mustafa Korkmaz, Nevzat Mente, Mahmut Karadağ ve Mustafa Başak’ın söylediği birbirinden güzel türküler geceye renk kattı.

Gecede konuşma yapan misafirler konuşmalarına özellikle birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

Gecede konuşan Ayad başkanı Sabri Baltacı İnsanlar maçların belirli dakikalarını, şehirlerinin plakaları ile özdeşleştirip tezahürat yapmaktadırlar. Bu durumu fırsata çevirip moral motivasyonlarını üst düzeye çıkarmaktadırlar.

Baltacı konuşmasının devamında; Bizler de 02.02 Dünya Adıyamanlılar Günü’ nünü fırsata çevirmeye çalıştık. AYAD’ ın kuruluş felsefesine uygun olan bu durumu sanatçılarımızla, dostlarımızla ve hemşerilerimizle birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

23 bin sivil toplum örgütünün bulunduğu İstanbul Anadolu yakasında Adıyamanlıları temsil edecek aktif bir derneğin olmaması üzüntü vericiydi. 2015 yılında bu durumu içine sindiremeyen hemşerilerimizin kurmuş olduğu AYAD(Anadolu Yakası Adıyamanlılar Derneği) şimdi 02.02 Dünya Adıyamanlılar gününü coşkuyla kutlamaktadır. Bu onuru bize yaşatan bütün hemşerilerimi saygıyla selamlıyorum.

Bizler İstanbul da yaşayan Adıyamanlılar olarak ne alabiliriz değil, bu muhteşem kente ne verebiliriz diye düşünüyoruz. Adıyaman’ın , Adıyaman insanının güzel yönünü bütün Türkiye’ ye tanıtmak istiyoruz.

Bütün dostlarımızla, hemşerilerimizle dayanışma içerisinde güzel bir geleceğe katkı sunmak için çalışmak dileğiyle, katılımlarınızdan dolayı hepinize Teşekkürler…

Gece de konuşan Malatyalılar dernek başkanı Mehmet Işık, birlik ve beraberlik mesajları vererek Malatyalıların ve Adıyamanlıların aynı coğrafyanın insanları olduklarını belirterek, Dünya Adıyamanlılar Gününde Adıyamanlı dostlarının yanında olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Dernek olarak da birbirlerini ayrı görmediğini ifade eden Mehmet Işık, yapılacak olan çalışmalarda her zaman AYAD ile birlikte haraket etmeye hazır olduklarını ve her zaman Ayad’ın yanında olduklarını belirtti.

Ayrıca bu güzel gecede misafirperverliklerinden dolayı Ayad yönetim kuruluna çok teşekkür ettiğini belirtti.

Ayad başkan yardımcısı Murat Öcal konuşmasında; 02.02 tarihinin Adıyamanlılar için bir şans olduğunu ifade ederek Adıyaman’ın tanıtımı açısından bu tür programların daha da yaygınlaşması gerektiğini söyledi. Dünya Adıyamanlılar Gününün resmi olarak bir karşılığı olmasa da 12 şanslı ilden biri olan Adıyamanlıların bunu fırsata çevirmeleri gerektiğini ifade etti.

Murat Öcal ayrıca sonraki yıllarda Adıyamanlıların bu günü önemseyerek daha geniş katılımlı programlar temennisinde bulundu.

 

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi