enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5415
EURO
34,8110
ALTIN
2.444,86
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Dr. Emel Yılmaz, TİMBİR Dış İlişkiler Kurulu’na atandı

Dr. Emel Yılmaz, TİMBİR Dış İlişkiler Kurulu’na atandı
REKLAM ALANI
23.02.2024
0
A+
A-

İlhan Kılıç / KKTC-BHA

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın izni ve TC Cumhurbaşkanlığı’nın 7 Mart 2023 tarih ve 6906 sayılı kararnamesi ile kurulan, 81 il ve 14 ülkeden 104 kurucu ve 987 medya kuruluşunun yer aldığı Türk İnternet Medya Birliği  (TİMBİR), Kuzey Kıbrıs’ta faaliyet göstermek üzere Dr. Emel Yılmaz’ı Dış İlişkiler Kurulu Kuzey Kıbrıs Üyesi olarak atandı.

KKTC’de yaşadığı uzun yıllar boyunca medya sektöründe aktif görev alan Dr. Emel Yılmaz, eğitimci kimliğinin yanısıra; ulusal alanlarda birçok eğitim, tanıtım, yardım, kültür ve sanat faaliyetlerinde STK Kurucu Başkanlığı görevlerini yürütmüş ve Türk Dünyasında faaliyet gösterilen ülkelerdeki ortak platformlarda aktif görev üstlenerek işbirliği ve manevi bağların güçlenmesinde önemli katkılar sağlamıştır.

TİMBİR Başkanı Dr. Süleyman Basa, Dr. Emel Yılmaz’ın TİMBİR Dış İlişkiler Kurulu Üyesi olarak atanması ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şöyle söyledi: “KKTC’de 2010 yılından bu yana medya sektöründe çalışan ve eğitimci kimliğinin yanı sıra STK Kurucu Başkanlığı görevlerini yürüten ulusal alanlarda birçok eğitim, tanıtım, yardım, kültürve sanat faaliyetlerinde aktif görev alarak çalışmalar sürdürmüş ve uluslararası platformda da isminden başarı ile söz ettirmeyi başarmıştır. Bu bağlamda Dr. Emel Yılmaz, 20 Şubat tarihi itibariyle Uluslararası Dijital Medya Platformu olan TİMBİR çatısında misyonumuz ve vizyonumuz doğrultusunda sürdürdüğümüz çalışmalarımıza katkı sağlayacak ve Türk Dünyasında faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde bilgi ve tecrübelerini paylaşacaktır. Dr. Emel Yılmaz’ı tebrik eder, görevinde başarılar dileriz”.

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Hakkında:

TİMBİR, Türkçe yayın yapan medya organlarının ve Türkiye’deki kurum, kuruluş ve medya ile ilgili tüzel ve gerçek kişilerin bir araya gelerek “ortak akıl” üretmeyi misyonedinmiş ve bu bağlamda Türk internet medyası mecralarının, kurumları ve kişilerin internet medyası alanındaki birikimlerini geliştirmek, iş birliğini arttırmak, nihayet bir uluslararası bir meslek örgütü oluşturma için birlikte hareket etmeyi sağlamak amacıyla kurulmuş toplam 20 ülkede temsilcilikleri bulunan güçlü bir oluşumdur. TİMBİR çatısı altında toplam 817 adet yazılı ve görsel basın kuruluşu ve 1000+ adet yerel ve ulusal haber yayını yapan, haber platformu bulunmaktadır.

Dr. Emel Yılmaz Hakkında

1977 yılında Lefkoşa’da dünyaya geldi. 2006-2010 yılında Yakındoğu Üniversitesi Gazetecilik Bölümü- İletişim Fakültesi’nde Lisans eğitimini tamamladı. 2010-2013 yılında Lefke Avrupa  Üniversitesi  (LAÜ) İletişim Bilimleri Fakültesi-Halkla İlişkiler Bölümünde tezli Yüksek Lisans  eğitimini tamamladı. 2013-2019 yılında Lefke Avrupa Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nde doktora eğitimini tamamlayarak Doktor ünvanını aldı.

Medya sektörü ile Üniversite yıllarından önce tanıştı. 1998 yılında Kıbrıslı dergisinde bir yıl kadın köşe yazarlığı görevini yaptı. Kıbrıs Türk Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün milli mücadele dönemlerinde Ada’nın kuzeyinde kurduğu Halkın Sesi Gazetesi’nde 1999 yılında muhabir ve reklam sorumlusu olarak görev yaptı.

2000 Yıllarında ise; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olan Rauf Raif Denktaş’ınDemokrat Partinin (DP) resmi yayın organı olan “Demokrat Bakış Gazetesi’nde Haber Editörü ve Reklam Sorumlusu olarak çalıştı.

2010 yılında AS TV Haber Spikeri- Haber Editörü- Kültür Sanat Programı Yapımcı ve Sunucusu olarak çalıştı ve 2012 yılında Eurovizyon Haber Sitesi’nde Köşeyazarlığı yaptı.

2011 yılında Van Depremi’nin ortaya çıkmasına bağlı olarak KKTC Yardım Hareketini kurarak  Başkanlık görevini yürüttü.  

2015 yılında KKTC Egeliler Derneği Başkan Vekili görevini üstlendi. 

2010-2019 yılları arasında LAÜ-Lefke Belediyesi işbirliği ile Lefke Cittaslow Projesi Sosyal Uyum   Komitesi Üyesi  görevini yürüttü. Yerel yönetimlere katkı sağlamak amacıyla, çeşitli sivil toplum örgütleri ve belediyeler ile işbirliği kurarak eğitim ve AB odaklı ortak projeler geliştirerek; eğitim, insan, çevre ve sokak hayvanları konularında aktif çalışmalar ve seminerler düzenledi.  

2021 Mart ayında Covid 19 Pandemisinin ortaya çıkmasıyla; Manevi birlik ve beraberliğin ve toplumsal dayanışma ruhunun canlı tutmak misyonu doğrultusunda Ulusal ve uluslararası platformlarda yardımlaşma çalışmalarını  sürdürmek vizyonundan hareketle; Lefke Yardım ve Halk Derneği  Kurucu Başkanlığı görevini üstlendi.

2021 Yılından itibaren Almanya/Oberhausen Merkezli Yayın Kanalı olan Haberin Saati’nde KKTC Temsilciliği görevini yürüten Dr. Emel Yılmaz, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Dış İlişkiler Kurulu Üyeliğine atandı.

2021 Yılında Türkiye Tanıtım Platformu KKTC Başkanlığı görevini yürüttü.

Dr. Emel Yılmaz, 2023 Yılından bu yana Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (American University Of Cyprus) Görsel İletişim Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi,  Sürekli Eğitim Merkezi Koordinatörü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü görevlerini yürütmektedir.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi