enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

Doğru haber yaparak dezenformasyonu engellememiz lazım

Doğru haber yaparak dezenformasyonu engellememiz lazım
REKLAM ALANI
18.11.2023
0
A+
A-

TİMBİR Genel Başkanı Dr. Basa: Doğru haber yaparak dezenformasyonu engellememiz lazım

Tahsin KEMER / ANKARA – BHA 

Travel Expo Ankara fuarının 3’üncü gününde, kültür ve turizmde medyanın rolü üzerine konuşma gerçekleştiren Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, katılımcılara internet medyasının kültür ve turizmdeki rolünü anlattı.

“İnternet bize hizmet ettiği sürece yararlıdır”

İnternet alanında yaptıkları çalışmalardan ve dezenformasyonla nasıl mücadele edilmesi gerektiğinden söz eden TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa şunları söyledi:

Yıllardır İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu’nda hep güvenli internet çalıştık. hatta bize soruyorlardı yani siz internet federasyonusunuz niye internetin kötü yönleri söylüyorsunuz? İnternet aslında yazı ve matbaadan sonra dünyanın en önemli buluşu ama her buluş bize hizmet ettiği sürece yararlıdır. Örneğin Einstein da atomu bulduğu zaman dünyada her şey değişti ama Hiroşima’ya atom bombası olarak atıldığında herhalde o bile memnun olmamıştır. İşte internet bu kadar yararlı bir şey olmasaydı pandemi döneminde en az bir yıl kaybederdik. Şirketler toplantılarını yapamazdı. Ancak Türkiye’de farklı bir durum var. Nedir bu farklı durum? Sadece bir istatistik vereceğim. Japonlar sosyal medyayı günde 3,5 saat kullanıyor biz 7,5 saat kullanıyoruz. Arada 4 saat fark var. Şimdi biz o arada ne yapıyoruz? Demek ki biraz fazla kullanıyoruz günde ortalama 1 dakika kitap okuduğunuzu düşünürsek İşte kaybettiğimiz neler onlara biraz bakmamız lazım. O zaman Türkiye, gençler, herkes sosyal medyadaysa, internetteyse işte biz de internette olmalıyız düşüncesiyle biz Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla 1000’e yakın haber sitesiyle Türk İnternet Medya Birliği’ni kurduk.

“Yerel haberci o ilin turizm elçisidir”

Dezenformasyon ile mücadele etmek için doğru haber sayısının arttırılması gerektiğini ve yerel habercilerin turizm açısından ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Basa, şöyle konuştu:

Son dönemin en önemli sorunlarından biri de dezenformasyon olarak karşımıza çıkıyor. Dezenformasyonu Devlet eliyle yok edemiyoruz işte biz o yüzden TİMBİR’i kurduk. Dezenformasyonu bir çay düşünün onu ancak üzerine su dökerek daha açık hale getirebiliriz. Bizde daha doğru haber yaparak dezenformasyonu engellememiz lazım. Aslında bizim kurduğumuz sistem yerel haber sitelerinden oluşuyor. Yerel haberci o ilin turizm elçisidir. Yani Ardahan’ın Aydın’ın Balıkesir’in Rize’nin Trabzon’un içeriğini ancak oradaki yerel haberci anlatabilir. Yoksa Ankara’dan İstanbul’dan giderek belgesel çekerek değil çünkü onlar yaşıyorlar orada.

Konuşmanın ardından TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa’ya Başkent Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Ege Dinç plaket takdim etti.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi