enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3880
EURO
34,7806
ALTIN
2.435,61
BIST
9.994,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Nüfusun yüzde 10’u derneklerimize kayıtlı

Nüfusun yüzde 10’u derneklerimize kayıtlı
REKLAM ALANI
16.11.2023
0
A+
A-

Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Kaya: Ülke nüfusunun yüzde 10’u derneklerimize kayıtlı

Cumhuriyetin 100. Yılında Sivil Toplum Buluşmaları Konya’dan başladı

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından 11 ilde başlatılan Cumhuriyetin 100. Yılında Sivil Toplum Buluşmaları kapsamında ilk program Konya’da gerçekleştirildi.

‘Güçlü Sivil Toplum Güçlü Türkiye’ temasıyla düzenlenen toplantıda, Cumhuriyetin 100. yılında sivil toplum çalışmaları değerlendirilecek, geleceğe yönelik stratejiler belirlenecek.

Konya’da gerçekleşen ilk toplantıda konuşan ve Türkiye genelinde sivil toplum kuruluşlarına katılımın yüksek oranda olduğunu vurgulayan İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Fahrettin Kaya, “Ülkemizde yaklaşık 10 milyona yakın derneklerimizde üye vatandaşımız var. Yani ülke nüfusunun yüzde 10’u derneklerimizde kayıtlı. Bu da gerçekten ülkemizde sivil topluma katılım oranının ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor. Konya’mızda bugün, Türkiye’de gerçekten sivil toplum alanında çok güzel örneklerini, insani yardım alanında çok başarı faaliyetleri olan sivil toplum kuruluşlarımız var. 2 bin 800’e yakın derneğimiz var. Konya’da yaşayan vatandaşlarımızdan 136 bin kişi derneklerimize üye. Bu da hakikaten katılımcılığın ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor. Bu bizim için çok büyük bir sevinç ve övgü kaynağı. Aslında ilk programı Konya’da yapmamızın temel sebeplerinden birisi de bu” şeklinde konuştu.

 

VALİ ÖZKAN:SİVİL ALANIN SÜRDÜRÜLEBİLİR KILINMASI HEPİMİZİN VAZİFESİ

Konya Valisi Vahdettin Özkan da “Kadim şehrimizde, medeniyetimizi besleyen en önemli damar olan sivil ruh, bu tefekkür, bu medeniyetin oluşumunda inşa edici alimlerin, müderrislerin çokça cari olduğu, yaşadığı bir şehirdeyiz. Bu şehrin geleneğinde, bu sivil alanın sürdürülebilir kılınması hepimizin vazifesi, tek tek Konya’mızda yaşayan insanların ve Konya’ya hizmet eden insanların vazifesi. Başta da sivil toplumun en önemli misyon alanlarından birisi. Bunu da istişare ederek, danışarak, tanışarak, paylaşarak bu zengin istinat noktamızı yükselteceğiz, geliştireceğiz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi