enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5968
EURO
34,8683
ALTIN
2.494,71
BIST
9.593,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C

Diş Doktoru Adak: “Uyumadan Önce Yenilen Yemekler, Diş Çürümesine Neden Olmaktadır”-Videolu Haber

Diş Doktoru Adak: “Uyumadan Önce Yenilen Yemekler, Diş Çürümesine Neden Olmaktadır”-Videolu Haber
REKLAM ALANI

Adıyaman Park Hospital Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Doktoru Memet Adak, “Diş çürüğü önlenebilir hastalıklardan bir tanesidir” dedi.

Ağı ve Diş sağlığı hakkında bilgi veren Adak, “Diş çürüğü önlenebilir hastalıklardan bir tanesidir. Diş eti hastalıkları da bu kapsamdadır. Diş çürükleri genellikle ağrısız seyrettiği için hastalar bunun farkına varmaya bilirler. İlk belirtilerden birisi ağız kokusudur. Daha ileri aşamalar da hastayı rahatsız edecek düzeyde hassastır ve en son aşamada ciddi diş ağrılarına neden olmaktadır. Diş eti hastalıkları benzer şekilde ilk etapda kanamayla başlar, daha sonra ağız kokusu yapmaya başlar. İleri seviyede diş eti sağlığının çekilmesine kadar gider. Gelişen teknoloji vesilesi ile şuanda dolgu yapılabilmektedir. İleri düzeyde kanal tedavisi uygulanmaktadır. Sadece diş fırçalama yeterli değil” dedi.Uyumadan önce yenilen yemeklerin diş çürüklerine neden olduğunu belirten Adak, “Atalarımız bizlere göre diş problemi daha az yaşadılar. Biz onlardan daha çok diş problemi yaşıyoruz. Bunun temelinde beslenme alışkanlıkları, beslenme alışkanlıklarındaki değişiklikler, dişin daha çok çürümesine neden oldu. Özellikle asitli içecekler, şekerli gıdalar. Uyumadan önce yenilen yemekler diş çürüğüne neden olmaktadır. Bu konuda özellikle insanların beslenme alışkanlığı ile ilgili atalarımızın beslenme alışkanlıklarına dönmesi gerekir. Bunlar daha çok protein kaynaklı beslenme içermektedir. Diğer aşamalar diş fırçalama ile birlikte diş ipi kullanımı, ağız gargarası kullanması gerekmektedir. Özellikle gebe hastalar için kusmadan sonra ağız tadı değiştiği için asittik bir ortam dediğimiz dişlerin çürümesine müsaide bir ortam gelişmektedir.  Gebe hastalarımız kusma sonrası hemen dişleri fırçalamamalı, karbonatlı ağız gargarası yapması gerekmektedir. Özellikle diş problemi yaşayan insanların diş hekimine gitmemesindeki en büyük sıkıntısı diş fobisi dediğimiz özellikle alet sesleri ortam kendisinin neyle karşılaşacağını bilmediği için hiç beklemediğimiz refleksler gelişmektedir. Özel Park Hospital hastanesi olarak 7/24 ameliyathanemizde anestezi uzmanı eşliğinde genel anestezi uygulamaları yapabiliyoruz” diye konuştu.

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi