enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3652
EURO
34,9611
ALTIN
2.325,56
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Kâhta Organize Sanayi Bölgesinde Enerji İzleme Semineri Ve Eğitimi Düzenlendi

Kâhta Organize Sanayi Bölgesinde Enerji İzleme Semineri Ve Eğitimi Düzenlendi
REKLAM ALANI
12.09.2018
0
A+
A-

Kâhta Organize Sanayi Bölgesinde hizmetlerin bir yenisi daha gerçekleşti.

Kâhta OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı tarafından yatırımcılara ‘Enerji İzleme ve Reaktif Güç Kompanzasyonu’ semineri ve eğitimi düzenlenerek fabrikaların otomatik sayaç okuma sistemine geçişi sağlandı.

Kâhta OSB personeli ve Elektrik Kontrol Mühendisi Ömer Çelebi tarafından verilen seminer ve eğitimle artık yatırımcılar web üzerinden kendi enerji sistemlerini izleme şansı bularak maliyet hesabı ve teknik takip yapabilecekler.

Seminer ve eğitim hakkında basın mensuplarına açıklama yapan Kâhta Kaymakamı ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gazi Kaya; “otomatik sayaç okuma sistemi için 35 bin lira yazılım yatırımı yaparak yatırımcılarımızın uzaktan enerji izleme ve maliyet hesabı yapmalarının önünü açtık” dedi.

Otomatik sayaç okuma sisteminin hizmete sunulmasındaki en önemli etkenlerin doğal kaynakları verimli kullanarak aktif-reaktif tüketim değerlerinin incelenmesi, rapor edilmesi, kayıp-kaçak oranlarının takibi ve sayaç faturalandırma maliyetlerinin sistematik hale getirerek yatırımcıya güvenilir ve hızlı hizmet verilmesi olduğuna işaret eden Kaya; ‘Enerji sistemleri OSB yatırımcılarımız için önemli bir unsur. Akıllı şebeke ve enerji izleme sistemi ile yatırımcılarımız yazılım alt yapımızı kullanarak üretimde ve işletmede tükettiği enerjinin kalitesi ve miktarı konusunda bilgi sahibi olacak’ dedi.

Kaya açıklamasını şöyle sürdürdü; “Gelişen teknolojik gelişmeler doğrultusunda akıllı şebekelerin önemi gün geçtikçe artıyor. Özellikle veri saklama, güncelleme alanındaki ihtiyaç akıllı şebekelere, teknolojik sistemlere gereksinimini artıyor. Bu kapsamda elektrik dağıtım lisans sahibi OSB olarak yatırımcılarımıza fayda getirmesi amacıyla otomatik sayaç okuma sistemine geçişi gerçekleştirdik. Kâhta Organize Sanayi Bölgesi olarak yatırımcılarımıza sunduğumuz bu önemli teknolojik sistemle anlık, saatlik, günlük ve aylık tüm tüketim ve mali verilerini okuyacak ve veritabanına kaydederek rapor hazırlayabilecek. Böylece geçmişte yaptığı tüm tüketimlere inceleyerek ileriye yönelik enerji maliyetlerini analiz edebilecek. Bunun yanı sıra büyük işletmelerde özellikle trafolu tesislerde reaktif güç kompanzasyonundaki arızadan kaynaklı yatırımcılarımıza yüklü miktarlarda reaktif ceza geliyor. OSOS sistemi ile yatırımcı kendisine has kullanıcı ad ve şifre girerek reaktif durum hakkında verileri görebilecek, arıza anında SMS ile uyarı alarak erken müdahale şansı yakalayacak.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi