enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Yağmurlu
14°C
Adıyaman
14°C
Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Açık
22°C
Çarşamba Açık
23°C

Dijital çağda markaların iletişimi titizlikle yönetilmeli

Dijital çağda markaların iletişimi titizlikle yönetilmeli
REKLAM ALANI
25.04.2024
0
A+
A-

DOÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Öztürk: Dijital çağda markaların iletişimi titizlikle yönetilmeli

Doğuş Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Üyesi İlknur Doğu Öztürk, son günlerde sosyal medyada sık sık gündeme gelen müşteri-marka arasındaki yanlış iletişim hakkında açıklamalarda bulundu. Doc. Dr. Öztürk, kriz yönetimi iletişiminin yanlış olduğuna değinerek müşterinin avukatlarla tehdit edildiğini, müşteriye üsttenci bir üslupla öneride bulunulduğunu müşteri marka üzerinden prim yapmakla suçlandığı ve dağıtım kanalındaki marka ile korkutulduğunu belirtti. Öztürk, olayın olması gerektiği gibi yönetilseydi krizin patlak vermeyeceğini söyleyerek ” Normal zamanda gıda sektörü için potansiyel bir aksaklık gerçekleşen olayda, telafi edecek ve sorumluluk üstlenildiğini gösteren eylem ve söylem yeterli olacakken kriz dallanıp budaklandı” dedi.

Öztürk: İletişimi hafife almanın bedeli ağır oluyor

Doç. Dr. Üyesi İlknur Doğu Öztürk, Hashtag’in topluluk ve kamuoyu oluşturmadaki önemine vurgu yaparak ” CEO bir özür mesajı yayınlandı. Ancak bu özürde, herhangi bir pişmanlık, telafi bilgisi verilmemiş yaşanan kriz ile ilgili sorumluluk üstlenilmemişti. Bu süreçte yönetici ve markası önemsenirken, tüketici değersizleştirilmişti. Tüketici ilgi görmek, değerli olduğunu görmek ister. Görülmediğinde kaçınılmaz olan tüketici davranışı da geldi ve marka boykot edilmeye başlandı. Stratejik yönetilmesi gereken iletişim konusunda yapılan hatalar, markayı daha da zor bir duruma sürükledi. Sadece tüketici değil markanın dağıtım kanalında yer alan tüm kurumlar, marka ile ilişkisini durdurdu, satıştan kaldırdı” diye konuştu. Öztürk, markaların müşterilerle olan ilişkisinde üslubun önemli olduğunu açıklayarak iletişimi yönetme işini konunun uzmanına bırakılması gerektiğini belirtti. Öztürk “tüketici artık ne söylediğinden çok nasıl söylendiğini önemsiyor. İletişimi hafife almanın bedeli ağır oluyor” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi